In februari verzorgen wij een keuze-filmavond. Dus bereidt u voor op wat huiswerk. Een voorproefje van de keuzefilms voor februari:

  1. The Theory of Everything (juni 2015): Begin jaren zestig studeert de briljante wetenschapper Stephen Hawking aan de universiteit van Cambridge wanneer hij een liefdesrelatie begint met literatuurstudente Jane Wilde. Terwijl Stephen werkt aan zijn doctoraalscriptie, merkt hij dat zijn lichaam hem langzaam maar zeker in de steek begint te laten. Stephen blijkt te lijden aan de vernietigende zenuwziekte ALS, die gedurende zijn huwelijk met Jane steeds ernstiger vormen aanneemt. Duur 123 minuten
    https://www.pathe.nl/film/20279/the-theory-of-everything
  1. Selma (juli 2015): In 1965, ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in de staat Alabama diverse protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht voor minderheden in Amerika. De spanningen lopen hoger op na de dood van een jonge Afro-Amerikaan en de arrestatie van Annie Lee Cooper en explodeert wanneer de protestmars van het stadje Selma naar de hoofdstad Montgomery eindigt met bruut geweld en de boeken ingaat als Bloody Sunday. Ze laten het er echter niet bij zitten. Onder leiding van Martin Luther King, Jr. ontstaat één van de grootste protestmarsen ooit. Duur 128 minuten.
    http://nl.moviemago.com/2015/01/14/selma-trailer-2014/
  1. My Old Lady (maart 2015): Mathias, een aan lager wal geraakte New Yorkse vijftiger, komt in Parijs aan om het appartement dat zijn vader hem naliet, te verkopen. Hij ontdekt dat het prachtige huis bewoond wordt door een kranige 90-jarige vrouw, Mathilde, en haar dochter Chloé. Hij komt ook vrij snel te weten dat Mathilde en zijn vader geliefden waren.
    https://www.youtube.com/watch?v=tRs-zpJ7NBE