Deze maand een mini-keuze filmavond. U kunt kiezen tussen twee films waarin de Belgische acteur Matthias Schoenaerts (1977) prachtige rollen speelt. Schoenaerts is de zoon van de beroemde en in 2006 overleden Vlaamse acteur Julien Schoenaerts. Twee films uit lang vervlogen tijden respectievelijk uit 1874 en 1661:

 Far from the Madding Crowd of The King’s Gardens.

In tegenstelling tot de keuze-avonden in februari en binnenkort in mei, kunt u niet van tevoren een keus maken, maar bepalen wij op de filmavond zelf pas welke film u gaat zien.

 

Far from the Madding Crowd is een Brits-Amerikaanse film uit 2015 onder regie van de Deense regisseur Thomas Vinterberg, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1874 van Thomas Hardy. De film ging in première op 17 april 2015 op het Filmfestival van Istanboel. De DvD kwam eind vorig jaar uit.

In het Victoriaanse Engeland woont de mooie, onafhankelijke en eigenzinnige Bathseba Everdene (Carey Mulligan). Door haar charmes trekt ze drie totaal verschillende mannen aan: Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), een schapenboer die in de ban is van haar onafhankelijkheid, Frank Troy, een knappe en roekeloze sergeant en William Boldwood, een welvarende en volwassen vrijgezel. Het verhaal vertelt over de passies en keuzes van Bathseba, haar relaties en liefde voor de drie verschillende mannen. De film duurt 111 min en laat naast prachtig gespeelde rollen, ook fraaie landschappen zien. Hieronder de link naar de trailer van de film:

https://www.youtube.com/watch?v=QzqBHeLiiEQ

The King’s Gardens  Sabine De Barra (Kate Winslet) is een onconventionele landschaps-architect. Wanneer ze door de gerespecteerde architect Le Notre (Matthias Schoenaerts) wordt gevraagd om de tuinen van het Paleis van Versailles voor Lodewijk de veertiende (de Franse Zonnekoning) (Alan Rickman) te ontwerpen, twijfelt ze. Ondanks dat De Barra als vrouw van het platteland door de heersende etiquette een achterstand heeft aan het hof, vecht ze zich een weg naar boven. Doordat ze intens samenwerken aan hun passie, groeien ook de aantrekkingskracht en de liefde tussen deze sterke vrouw en haar werkgever. Een waar kostuumdrama van 117 min.

https://www.youtube.com/watch?v=4A0L__UgSt0

Tot ziens op 12 april en kijkt u vast naar de trailers om uw keuze voor te bereiden!