Let op de derde woensdagavond is dit keer een Indisch buffet. Daarom is de filmavond verplaatst naar vrijdagavond 20 december 20:00

U zult zich vast weleens hebben afgevraagd, waarom ik nog niet een Nobelprijs heb mogen ontvangen. Ik zal het proberen uit te leggen. Ik heb de Nobelprijs voor de vrede steeds geweigerd. En dat komt weer door mijn vrouw. Die begint zich onmiddellijk te bemoeien met wat ik aan moet trekken en hoe ik me moet gedragen bij de uitreiking. Dat ik bijvoorbeeld ook aardig moet doen tegen Greta Thunberg ( dat Zweedse milieumeisje). Dat alles werkt mij op mijn zenuwen.

Maar dat is niet het alleen. Zij vindt ook dat achter elke succesvolle man een sterke vrouw staat. Ze verwacht vervolgens complimentjes met betrekking tot haar nooit aflatende steun. Om de lieve vrede te bewaren, prijs ik haar uitvoerig. Kennelijk is dat niet genoeg. Ze wil meer: Erkenning. Per slot van rekening zou ik dat succes nooit hebben behaald zonder haar. Teneinde nog ernstigere conflicten te vermijden, stel ik voor dat zij dan maar zelf de prijs moet gaan ophalen. Dan hou ik het prijzengeld wel. Tot nu toe is het Zweedse comité nog niet akkoord met mijn voorstel.

In de film “ The Wife” is Glen Close de echtgenote van een schrijver die genomineerd is voor de Nobelprijs voor literatuur. Gaan zij samen de prijs in Stockholm ophalen? Welke liefdevolle offers eisen de beide echtgenoten van elkaar?

Volgens de meeste critici levert Glen Close een van haar beste acteerprestaties.

U kunt het zien op vrijdag 20 december om 20:00

Disclaimer: mijn vrouw herkent zich niet in het hier boven beschreven beeld. Zij vind dat zij die prijs verdient, omdat ze het al zo lang volhoudt met mij.