Toen ik onlangs naar Nederland vloog, werd ik gecontroleerd op het in bezit hebben van drugs. Nadat op ruwe wijze mijn benen uit elkaar werden getrokken  werd zelfs mijn kruis gecheckt. Ik was stom verbaasd. Ik zie er toch netjes uit, ik spreek altijd met twee woorden, haren gekamd, nageltjes schoon. Ik heb het voorval snel achter me gelaten. Per slot van rekening is elke vorm van ongewenste intimiteiten op mijn leeftijd toch eigenlijk wel een cadeautje.

Nadat ik het voorval aan de kinderen had verteld, zei de brutaalste van het stel: ze dachten vast dat je een ezel was. Ik pissig: de overheid denkt dat ik een drugskoerier ben en die snotapen houden me voor een dombo.

Omdat ik binnenkort zonder werk zit, ben ik naar mijn loopbaanadviseur gegaan. Zij zei dat er op mijn leeftijd nog genoeg mogelijkheden zijn om alsnog carrière te maken en financieel helemaal binnen te lopen. Ze gaf als huiswerk mee een dvd van de film “the mule”. Alles werd mij duidelijk. De verdenking van de flikken was terecht. En de kinderen hadden ook de juiste psychoanalyse gemaakt.

Ik zal het uitleggen. Een ezel is een ander woord voor iemand die de drugs van A naar B brengt tegen een meer dan redelijke vergoeding. Het is een rustige baan en wanneer je in de USA of Spanje woont, heb je heerlijk ontspannende ritjes voor de boeg. Mooie landschappen, lekker muziekje op. Tussendoor een vette hamburger. Lekker toch! Kortom je voelt weer nuttig en gezien.

Dit is dus in het kort de inhoud van de film.

Clint Eastwood (geboren op 31 mei 1930) speelt de hoofdrol. Hij is de ezel. Een rol die hem op het lijf is geschreven. Een ondeugende man, die toch met respect behandeld wil worden. Hij toont aan, dat naar mate je ouder wordt, je eigenlijk minder angstig zou moeten worden. U bent natuurlijk trots op u zelf dat u de stap heeft genomen om hier in Moraira (semi)resident te worden. En dat op uw leeftijd. Dat ben ik ook.

Toch is er meer dan dat zinloze gevreet en gezuip in Moraira. Neem eens wat meer risico. Daarom deel ik graag mijn loopbaanadvies met u. Kom naar deze film.

Bijna alle mensen willen niet alleen de inhoud van de film weten, maar ook het begin en het einde. De inhoud heb ik reeds vermeld. Het begin van de film is een bloemenkwekerij. En het eind van de film is een bloemenkwekerij.

Nu heb ik alles verklapt. Wat een ezel ben ik toch.

Hopelijk toch tot woensdag 13 november  20:00