De laatste filmavonden zat de zaal altijd stampvol jongelui. Jonge afgetrainde kerels, strakke meiden. Zelf vind ik dat wel leuk.

Maar ja,er zijn ook mensen van mijn leeftijd, die wel eens naar de film willen. Daarom dacht ik de afgelopen weken om het maar eens over een compleet andere boeg te gooien. Ik ga een film draaien voor een ouder publiek. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Er zijn genoeg films met hightech geweld,flitsende koppels en seks in kwadraat. Een film over ouderen en voor ouderen die zijn er niet veel. Toch heb ik zo’n film gevonden: The Leisure Seeker.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Helen Mirren en Donald Sutherland. Ze zijn al een eeuwigheid getrouwd. Beiden zijn al behoorlijk op leeftijd,maar verlangen nog naar een laatste (ont)spannende vakantie.

Een leuke film met zo nu dan een serieuze ondertoon.  Natuurlijk komt er ook geweld en seks in voor, maar dan wel voor ouderen. Kortom: een romantische film onder het motto: “geniet van het leven, want het duurt maar even”.

Dus jongens en meisjes neem je opa en oma mee.

Tot woensdag  19 december, 20:00