Tijd voor iets anders : “Gone Girl”. Een spannende film.

Je hoeft niet bang zijn, dat je je op onverwachte momenten te pletter schrikt. Het onderdeel “geweld” wordt ook zeer luchtig verfilmd.

De hoofdpersoon (Nick) heeft samen met zijn vrouw (Amy) zijn leven perfect op orde. Of toch niet? “Na regen komt zonneschijn”, zeggen ze. Is er ook een spreekwoord met een tegenovergestelde betekenis?

“Waar denk je aan, Amy? Dat is de vraag die ik tijdens ons huwelijk het meest heb gesteld, hoewel niet hardop, niet aan degene die daar antwoord op zou kunnen geven. Waar denk je aan? Hoe voel je je? Wie ben je? Wat hebben we elkaar aangedaan? Wat gaan we nog doen?”

Dat zijn vragen die Nick Dunne zichzelf stelt op de morgen van zijn vijfde trouwdag, als zijn vrouw Amy plotseling verdwijnt.

Het is spannend, omdat je wilt weten hoe het nou precies zit, hoe het afloopt. Dus geen romantische scènes, geen mooie plaatjes van mooie mensen in mooie huizen in een mooie omgeving. Wel een film om lang over na te denken. Zelfs na afloop denk je nog: hoe is het allemaal in godsnaam mogelijk.

De film is gebaseerd op een boek dat geschreven is door Gillian Flynn. Vertaald in het Nederlands onder de titel “Verloren Vrouw”. Het werd door de New York Times als de nummer 1 bestseller uitgeroepen .

Op verzoek van diverse bezoekers is de filmavond verplaatst naar de derde dinsdag van de maand.

Omdat de film van deze keer wat langer is, wordt het aanvangstijdstip met een kwartier vervroegd.

Tot de dinsdag 19 december om 19:45 !

Frank