Vanavond de derde keuzefilm avond van dit seizoen en tevens laatste filmavond voor de zomer. De meeste van u konden al kiezen op de filmavond in april en u kunt tot aan zaterdag 7 mei 24.00 uur dit nog doen. Op de avond zelf maken wij pas bekend welke film heeft gewonnen (correspondentie daarover niet mogelijk!) en zal er onder de winnaars van de gekozen film een video verloot worden.

Wordt het vanavond The Spy een Amerikaanse komische actiefilm uit 2015, geregisseerd door Paul Feig. De CIA-analist Susan Cooper (een wat stuntelige voluptueuze antiheld) verruilt haar kantoorbaan voor het werk als spion, om een duister zaakje op te lossen dat veroorzaakt is door een wapenhandelaar. Op geheel eigen wijze gaat ze deze gevaarlijke missie uitvoeren om zo een wereldwijde ramp te voorkomen. De film werd tweemaal genomineerd voor een Golden Globe (Beste komische of muzikale film en Beste actrice in een komische of muzikale film).

Of wordt de Vlaamse film Hasta la Vista (letterlijk: tot ziens) in een regie van Geoffrey Enthoven uit 2011 gekozen. Het scenario is van de hand van Pierre De Clercq op basis van een verhaal van Mariano Vanhoof naar de levenservaring van de Amerikaan Asta Philpot en zijn vrienden. De fysiek gehandicapte twintigers Lars, Philip en Jozef zijn vrienden. Ze wonen nog bij hun ouders, en worden door hen verzorgd. Ze willen samen een reis maken zonder hun ouders, maar met de steun en begeleiding van een ervaren verpleegkundige/ buschauffeur. Ze willen naar een bordeel in Spanje voor “mensen zoals ons”, en daar eindelijk voor het eerst seks met een vrouw hebben, maar ze vertellen hun ouders dat het om een wijntour gaat.

Maar het is ook goed mogelijk dat Dansen op de Vulkaan wordt vertoond een Nederlandse film uit 2014 van Nils Verkooijen en Sjors Mans. De film is begonnen als een schoolproject, maar uiteindelijk met hulp vano.a. regisseuse Adriënne Wurpel uitgegroeid tot een bioscoopfilm. Maarten heeft een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Op school weet alleen zijn beste vriend Stefan het; op de dansschool waar hij graag naar toe gaat weet niemand het, ook medeleerlinge Roxanne niet, die zijn vriendin is geworden. Hij wil met schoolvrienden en op de dansschool met alles meedoen, hoewel dat voor hem te vermoeiend en ongezond is.
Welke film ook wordt gekozen en gedraaid deze avond, het wordt zeker driedubbel genieten. Want naast de gekozen films kunt u de andere twee lenen in de bibliotheek om die op uw gemak thuis te bekijken, zoals alle films van dit seizoen.

Veel kijkplezier en een fijne zomer gewenst:

Guusje en Lydia la Rivière Zijdel