Beste leden van de Nederlands Vlaamse Ontspanningsclub,

Wat een heerlijk gebeuren was het net op het strand van ons Moraira en met zo veel leden die de warmte trotseerden om de toch wel koude duik te kunnen doen of uitgebreid te volgen om daarna en zeker dat niet te vergeten de oliebollen met de warme chocolade eventueel aangevuld met een slokje rum te nuttigen, de ontvangst hier in de hal met de Cava en straks na de tombola de super zalige erwtensoep.

Ik wil graag nog even benadrukken dat dit alles alleen maar weer mogelijk was door al die vrijwilligers die belangeloos dit toch maar weer mogelijk maakten.

De maand januari 2022 is ingegaan. De afgelopen maand zag er toch weer anders uit dan verwacht, het was weliswaar een feestmaand, maar het is allemaal corona en nog eens corona wat de klok sloeg en slaat. Zie dan maar eens over iets anders te schrijven, dat is dus echt niet eenvoudig.    In onze contreien en met name Moraira en omgeving, kregen wij niet echt heel veel mee van de covid, zoals in onze  thuislanden, maar wel natuurlijk de mondkapjes, en verder wat vervelende dingen als afstandhouden, handen ontsmetten en de controles van de QR codes.

Ook het niet kunnen gebruik maken van het gezellige treffen van de NVOC leden onderling was echt wel vervelend het afgelopen jaar. Voorzichtig begonnen we de donderdagmiddagen met een looprichting, afstand houden en vooral de bediening aan tafel, we dachten dat we terug waren op de tijd van voor de crisis, maar helaas duikt er dan toch al weer een nieuwe variant op. Maar gelukkig zijn momenteel de omstandigheden toch iets beter en iet wat prettiger als een jaar geleden en laten we proberen het zo te houden.  Die knuffel nog maar even laten, hoewel dat er toch bij velen van ons gewoon in zit dat kleine extra stukje intimiteit tussen vrienden.

Contributie is erg belangrijk voor onze vereniging en zonder geld en of materialen is een verenigingsleven hier gewoon niet mogelijk, en zoals wel verwacht, er hadden inderdaad wat leden afgehaakt maar dat is ruimschoots goedgemaakt door het aantal nieuwe leden die zich hebben aangemeld bij onze NVOC, mede door die behoorlijk toename van nieuwe leden, is dat een grote steun voor het bestuur en voor de gehele club. Het blijft heel fijn om te constateren dat velen onze club willen blijven steunen om lid te blijven in deze moeilijke tijden! om zo hun vereniging te blijven ondersteunen. chapeau!

Vrijwilligerswerk wordt gekenmerkt door samenwerking, sociale contacten,…allemaal elementen die nu toch een klein beetje althans zijn weggevallen, maar het aantal activiteiten is op het toneel en zangkoor na, helemaal weer opgestart. Al die vrijwilligers, zij staan toch wel dag en nacht klaar. En zetten zich in voor de goede zaak, dat doen ze met veel overtuiging, aandacht en gedrevenheid, en zonder er een geldelijke beloning voor te mogen verwachten.

Van zodra de beperkende helemaal achter de rug zijn en de werkingen volledig terug kunnen opstarten, is het ondanks alles, wellicht toch niet meer als voorheen.

Zonder onderscheid wil ik graag alle vrijwilligers van al die activiteiten en in het bijzonder de mensen van de bar- en keuken, bedanken voor de gestarte maaltijden en de afhaalmogelijkheden en andere keukenactiviteiten, en ook de reuzegezellige en perfect verzorgde BBQ en om ook niet te vergeten de KKK en al die andere wandeltochten, geweldig die inzet van jullie allemaal.

Dat betekent dat de vrijwilligers zeer onze  waardering verdienen! Vrijwilligers hartstikke bedankt voor jullie inzet. Super! Graag wil ik u dan allen vragen om een applaus voor al die vrijwilligers.

Tot slot wensen wij, in het bijzonder het bestuur en aan alle leden van de NVOC u allen het allerbeste voor een gezond en ontspannen 2022.

Robert Lem