Psychiater Viktor Larenz is na het spoorloze verdwijnen van zijn 12-jarige dochter Josie volledig ingestort. Na vier jaar trekt hij zich terug in zijn vakantiehuisje op een waddeneiland om de vragen van een journalist te beantwoorden.

Maar daar duikt de mysterieuze Anna op, een vrouw die aan schizofrenie zegt te lijden en door Viktor behandeld wil worden. In haar waanbeelden duikt voortdurend een meisje op dat verbazingwekkend veel op Josie lijkt. Anna is op de hoogte van zaken die alleen Larenz zelf kan weten. Door anderen wordt hij voor haar gewaarschuwd, een detective ontdekt in een ander huis van Larenz sporen van bloed, Anna wordt steeds onvoorspelbaarder en de dreiging die Larenz voelt, wordt steeds sterker.

Een buitengewoon knappe psychologische thriller vooral vanwege de overtuiging waarmee de schrijver de psychiater getekend heeft en vanwege de talloze vertellagen, die uiteindelijk naadloos in elkaar vallen en voor een sterk verrassingseffect zorgen. Een boek dat je echt in een adem uitleest.