Theatergroep ¨De Komedianten¨, onderdeel van N.O.V.C. Moraira brengt een klucht:

Lunchroom “In Het Fijne Gebak” van Jeanette Colijn.

Dit jaar is het publiek te gast op de opening van een nieuwe lunchroom. Dat het niet de enige is in het dorp mag de pret niet drukken. Er staat de eigenares, Wilma, een feestelijk opwindende dag te wachten. Ook voor Anja, het boerenmeisje dat zojuist haar eerste betrekking kreeg, is alles nog nieuw en spannend. Dat beiden het zwaar te verduren zullen krijgen staat vast.

De gasten zijn stuk voor stuk normale mensen met elk zo hun eigen kleine eigenaardigheidjes. Helaas doen zich een aantal onvoorziene gebeurtenissen voor die zorgen voor een angstwekkende wending van de feestelijke dag naar een onvoorstelbaar avontuur. Zelfs een onschuldig fijn gebakje is niet zo onschuldig als het er uit ziet.

Er mag dan al eens gevochten worden, uiteindelijk heerst er opnieuw ‘pais en vreê’ in de lunchroom en zoals een voorname gast zegt: ”ik moet zeggen dat het een…eh laat ik het zó noemen, een paar leerzame uurtjes waren. Ik kom gegarandeerd terug!”

Dat een klucht zo haar eigen eisen stelt aan de acteurs (hoge snelheid en energie, vlotte bewegingsvrijheid, snelle reacties e.d.) heeft het enthousiasme nog aangewakkerd en er wordt hard gewerkt om u een fijne avond te bezorgen.

Lunchroom “In Het Fijne Gebak”
Espai La Senieta
Avenida de Madrid s/n
Moraira
16 en 17 maart om 19.00 uur
Plaatsbespreking : donderdag in de club of via email op toneelnvoc@gmail.com