Op deze middag werd voor de tweede keer Indonesish gekookt (de eerste Indonesische kookmiddag was 17 januari). Het menu voor deze middag is eender als de vorige keer, maar klaargemaakt door een nieuwe kokkinnenploeg!

Op het menu stond saté ajam met pindasaus, nasi koening, sambal goreng telor, emping, daging smoor (deze had Anneke thuis al gemaakt), sayur boontjes, spekkoek, atjar tjampoer en pisang goreng.

Onder een kopje koffie legde Anneke ons de recepten uit. Iedereen had zijn boodschappen ingekocht. Dan handen wassen en aan de slag, want Indonesisch koken is tijdrovend!

Eenieder begon met zijn kokkinpartner aan de ‘klus’, een hoop snijwerk, op alle pitten werd gefruit, gebakken en gefrituurd, de oven stond ‘stand by’ om alles warm te houden.

De heerlijke geuren zweefden door onze keuken en onder een hoop geklets, gezang en uitleg, begon het eindresultaat er na een paar uur al super uit te zien!

Om 17.30 uur kwamen de overige gasten binnen te druppelen. De tafel was reeds gedekt en alle gerechten (op de spekkoek na) werden op een apart tafeltje gezet zodat iedereen de geurige Indonesische gerechten zelf kon opscheppen, zelfs 2x; er was genoeg! Daarna nog een spetterend toetje: spekkoek met ijs!    HEERLIJK !!!!!

Het opruimen erna hoort erbij en met z’n allen was het zo gepiept! Vele handen maken licht werk!!!

Ik denk dat ik namens iedereen mag schrijven, dat we heerlijk gegeten hebben en Anneke mag bedanken voor haar altijd vrolijke inzet en adviezen.

Twee dagen na onze kooksessie kregen wij het bericht van Anneke dat zij met ‘koken met een glimlach’ gaat stoppen. Zij wil zich gaan richten op andere dingen, alhoewel ze de andere activiteiten zoals clubmaaltijd, oliebollen etc. blijft doen, gelukkig maar!! Haar keuze wordt uiteraard door iedereen gerespecteerd, alhoewel met een ‘traan’!

Anneke nogmaals bedankt voor al je heerlijke recepten, enthousiasme en plezierige keuken ‘uurtjes’.

Erna

 


 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo