´Half elf bij het clubgebouw, aanmelden bij mij en vergeet niet de klok 1 uur achteruit te zetten, want de wintertijd is dan ingegaan´ zei Adriaan. De meeste KKK´ers druppelden inderdaad om half elf het clubgebouw binnen. Betaalden keurig voor het menu dat in het restaurant El Cumbre plaats zou vinden. Chris, vrouw van Adriaan zag toe of de lijst van personen klopte. Kopje koffie om wakker te worden en om elf uur legde Adriaan uit wat er allemaal ging gebeuren.

In een stoet reden we achter Adriaan aan, Ludo sloot de rij. Het was raadzaam om op deze manier te rijden omdat je makkelijk de weg kwijt kon raken naar de Cumbre. De rit op zich was al een belevenis. Uitzicht was adembenemend. We stopten bij de manege op de Cumbre waar de wandeling begon. Al kuierend liepen we naar het punt dat de ´Mirador Granadella´ heet. Degene die meer van doorstappen houdt, kan zaterdag 4 november meegaan met de bergstappers.

Het was zonnig, regen was voorspeld maar er is geen spatje gevallen. Het leuke van zo´n wandeling is dat je dan weer met de een praat en dan weer met de ander. Ook ´nuttig´ vanwege de informatie die je krijgt over het leven hier in Spanje. Aan het eind van de wandeling kregen we een prachtig uitzicht op de Cabo de la Nao. Met het mooie weer kwamen we nog een grote groep Spaanse wandelaars tegen.

Om ca. één uur reden we naar het restaurant El Cumbre, waar een lange gedekte tafel stond voor 35 personen. Ook daar werden er geanimeerde gesprekken gevoerd. Het eten en de bediening was top, men wist dat al want dit restaurant staat zeer goed bekend. Tegen vieren reden de meesten huiswaarts. Het was een geslaagde dag, met dank aan de organisatie Adriaan en Chris.

Linda van Leeuwen