Op woensdag 14 december gaan we weer naar Valencia om Kerstinkopen te doen.

Dit jaar bestaat de mogelijkheid om het Palacio de la Generalidad te bezoeken. Met diegene die deze unieke kans niet willen missen lopen we na aankomst in Valencia naar de Plaza de la Virgen  waar een kopje koffie gedronken kan worden. Om 12.15 uur verzamelen we bij de fontein om van daaruit naar het Palacio te gaan. De rondleiding van zo´n drie kwartier begint om 12.30 uur.

’s Middags zal, zoals u inmiddels gewend bent, de bus om 16.00 uur klaarstaan op de eerste uitstapplaats in het centrum voor de liefhebbers van een bezoek aan IKEA.  Om 19.30uur dient u bij IKEA op de met de chauffeur afgesproken plaats te zijn, zodat de bus, na uw instap, meteen kan doorrijden naar Moraira.

Vertrek Moraira: Instappen om 9.15 uur op de Avenida de Madrid bij de nieuwe bushalte tegenover Espai la Senieta. Vertrek bus uiterlijk om 9.30 uur.

Vertrek Valencia: Instappen om 19.00 uur op de (eerste) uitstapplaats in het centrum. Vertrek bus 19.15uur.

Vertrek IKEA: om 19.30 uur klaar staan.

Aankomst Moraira rond 21.00 uur.

 

Deze bustocht kunnen wij u weer aanbieden voor €  12,50 leden, introducés

€ 15,00.  Minimum aantal deelnemers 39  (max 55).

 

De evenementencommissie

P.S. Laat ons bij uw inschrijving a.u.b. weten of U het Palacio wilt bezoeken. Een week voor ons vertrek krijgen we bevestiging van wel of niet door gaan van ons bezoek. Vanwege het strenge protocol zijn we dan verplicht door te geven met hoeveel personen we het paleis zullen bezoeken.

fuente-del-turia

Palacio de la Generalidad

Huidige zetel van het Valenciaanse gouvernement.

Mooi gotisch gebouw uit de 15de-16de eeuw, waarvan de toren reeds renaissance invloeden laat zien. De Patio (binnenhof) met zijn arcaden is een van de mooiste van Spanje. In het paleis verscheidene luxueuze zalen: de Salon de Reyes met portretten van Aragonese en Spaanse koningen: de Salón de Cortes met grote muurschilderingen van Zariñena (17de eeuw) en de Sala Dorada, die evenals de Salón de Cortes een verguld en veelkleurig cassettenplafond heeft.