De band Just Us heeft haar roots in de NVOC. Theo Tappen begon met de band door in 2012 een oproep te plaatsen in de nieuwsbrief van de NVOC. Het moest toch mogelijk zijn om in een vereniging van zo’n 400 leden muzikanten bij elkaar te krijgen die met elkaar muziek zouden willen maken. Na de 2e oproep meldden zich een aantal leden, de één met ervaring met het spelen in een band, de ander zonder een dergelijke ervaring. Na een aantal oefensessies haakten er wat leden om diverse redenen af. Met de overgebleven leden, te weten Aad Copier (leadzang), Edwina Steenbrink, Yvonne Aarts en Jopie Tappen (achtergrondzangeressen), Bas Varkevisser (solo-gitaar), Babs Beemsterboer (rithym-gitaar), Theo Tappen (basgitaar) en Paul van Velzen (drums) kreeg de band vorm. Als gevolg van het overlijden van Jopie Tappen, het vertrek van Paul van Velzen en het toetreden van Jan Agterberg als nieuwe drummer, begon de band in een gewijzigde setting in 2013 hard te werken aan een repertoire dat voornamelijk bestond uit songs uit de jaren 60 en 70. Op 11 mei 2014 werd voor het eerst opgetreden voor de eigen leden. Dit werd een groot succes.

Er volgden meer optredens, eerst voornamelijk voor de NVOC op de “Goud van Oud “-middagen, maar later ook voor de golfclub van de NVOC en op verjaardagen/jubilea van leden. Langzamerhand begon de band ook op te treden buiten NVOC-verband. Met de aanschaf van een nieuwe installatie kwam ook de behoefte aan iemand die voor het geluid zou zorgen. Piet Beemsterboer wilde deze lastige taak op zich nemen. In 2016 haakte Edwina Steenbrink af omdat zij voorgoed naar Nederland terug ging. Bas Varkevisser vertrok in 2017 naar Nederland. Voor Bas moest er vervanging komen en de band vond deze in Cor Bloot. Met Cor kreeg de band een nieuwe impuls.

De band treedt in de periode dat de bandleden in Spanje zijn elke maand op in discotheek SAXO. Ook worden regelmatig andere optredens verzorgd zoals voor de Nederlandse club in Denia, op het tentjesfeest op het plein in Moraira, de “Goud van Oud “-middagen van de NVOC en zelfs een keer in Valencia op een congres van ooglenzenspecialisten. 

In de perioden dat de bandleden niet in Spanje zijn worden nieuwe nummers op het repertoire gezet, die vervolgens worden geoefend. Daartoe huurt de band af en toe oefenruimte in Utrecht. De band probeert het repertoire steeds te vernieuwen met een aantal nummers. Het repertoire wordt zo gekozen dat dit aansluit bij de doelgroep. Dit heeft als resultaat dat er veel herkenning is bij de doelgroep. Veel mensen kunnen de teksten woordelijk meezingen.

Just Us is springlevend en hoopt nog jaren op deze wijze door te kunnen gaan.

Theo Tappen