Onze lieve vriendin Els Hilt-Ten Houte de Lange is niet meer. Op donderdag 9 september j.l. is zij overleden in het bijzijn van haar man en haar geliefde kinderen. Zij leed al bijna een jaar aan een slopende ziekte . Toen zij begreep dat verdere behandeling geen zin zou hebben heeft ze dit heel moedig onder ogen gezien en het haar omgeving zo gemakkelijk mogelijk gemaakt door er gewoon over te praten.

Els werd op 28 februari 1946 geboren. Zij leerde haar man Michael Hilt in Engeland kennen, hij werkte voor Shell en nam haar later als expat mee naar landen als Oman en Venezuela. Zij kregen 2 zonen. Terug in Nederland is Els gaan werken als medisch secretaresse. Zij begon in het O.L.V. Gasthuis in Amsterdam en later tot haar pensioen in het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem op de afdeling gynaecologie was zij een geliefde secretaresse, die warm en sociaal betrokken, tactvol bemiddelde tussen specialisten, co-assistenten en patiënten.

Toen Els meer tijd kreeg om in hun huis in El Portet door te brengen werd zij lid van de Nederlandse club en ging op maandagavond bridgen. Daar heb ik haar leren kennen als ze een paar keren per jaar weer een aantal weken in El Portet doorbracht. Haar beminnelijke persoonlijkheid nam iedereen voor zich in.

Afgelopen mei heeft ze afscheid moeten nemen van Spanje. Zij had er vrede mee. Ze is op 14 september gecremeerd in Driehuis-Westerveld.