Op 12 augustus ontvingen wij onderstaande brief betreffende het overlijden van Henk Gort:

Geacht bestuur,

Hierbij deel ik u mede dat op 30 juli 2009 is overleden, mijn vader Henk Gort, woonachtig in Moraira. Gedurende vele, vele jaren was hij samen met mijn moeder (actief) lid van uw vereniging. Zij kwamen vanaf de eind jaren vijftig al regelmatig in Spanje met vakantie, en maakten flinke reizen in het land, zij waren ware pioniers. Vanaf begin jaren 80 vestigden zij zich als residenten in Moraira. Van hun verhalen weet ik dat zij met veel plezier lid werden van ‘de Hollandse Club’ zoals zij dat toen noemden en ook zeer actief waren. Wij kennen de foto’s van modeshows, zelf heb ik ook wel eens een feest in de club meegemaakt. Mijn vader is Sinterklaas geweest, mijn ouders zaten op dansles, de reizen die zij ondernamen en mee hielpen uitstippelen met clublid mevr. Heyting waren bijzonder, (met zo’n acht clubvrienden ontdekten zij menig onbekend oord in hun 2e vaderland). Maar daarnaast was natuurlijk het zingen in het koor met prachtige uitvoeringen binnen en buiten het clubgebouw een bijzonder geliefde bezigheid voor hen, er werd regelmatig ten huize van koorleden geoefend, waardoor een bijzondere sfeer van saamhorigheid ontstond. Het organiseren van talloze wandeltochten voor de ‘3 x K’ was een taak die mijn vader erg serieus nam, en zo’n tocht klonk dan ook als een klok, er werd na de tocht ook samen gegeten, alles was tot in de puntjes geregeld, tot op hoge leeftijd was hij in staat om zo’n tocht voor een niet klein aantal mensen te organiseren.Nog niet zo lang geleden deden mijn ouders nog samen mee aan het Jeux de boules, daar genoot mijn vader nog zeer van.

Pap is tijdens de vakantie in Nederland overleden in het ziekenhuis in Enschede. Wij allemaal, kinderen en kleinkinderen waren samen met zijn Jenny tijdens zijn laatste uren bij hem. Op 4 augustus hebben wij in Usselo in kleine kring van hem afscheid genomen. Hij aanvaardde op waardige wijze zijn laatste reis.

Met vriendelijke groet,

mede namens mijn moeder en mijn zus;

Will Gort
Kalmarstraat 68
7559 JA Hengelo
Holanda