Het nieuwe NVOC filmseizoen staat weer voor de deur en willen wij u (hopelijk) weer verrassen met een aantal mooie, recent uitgebrachte films en documentaires. Het seizoen werd gestart met een film van eigen (Nederlandse) bodem en net als vorig jaar een historisch epos (Michiel de Ruyter). Een aantal van de door ons geplande films zijn nog niet uitgekomen op DvD en daarmee blijven wij de commerciële kanalen zoals Netflix voor. Onder andere films als The Farewell Party (Israëlische film); The Woman in Gold (met Hellen Mirren in de hoofdrol); de documentaire Samsara, die ons achterover leunend in de stoel van de club met een versnapering bij de hand, heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen laat zien. Wij zullen nog niet alles verklappen van het komend seizoen, maar wij proberen zo veel mogelijk aan de verschillende smaken van de kijker tegemoet te komen.

Eigenlijk zouden wij wel tweewekelijks een filmavond kunnen houden, zoveel mooie en interessante films en documentaires zijn er in omloop.

Wij kijken weer uit naar het komend seizoen. De filmavonden worden, zoals vorig seizoenen, op elke tweede dinsdagavond van de maand gehouden. Koffie en thee e.d. vanaf 19.45 en de film start om 20.00 uur met een pauze tussendoor voor andere versnaperingen.

Bij iedere filmaankondiging zullen wij nu gebruikmaken van de officiële kijkwijzer symbolen zodat u van tevoren weet of een film al dan niet iets voor u is qua taalgebruik, geweld e.d.:

alle leeftijden
= alle leeftijden, geen grof taalgebruik, geen geweld of angst

6 jaar
= bij kinderen tot 6 jaar, meekijken gewenst

12
= let op met kinderen tot 12 jaar

geweld
= geweld

angst
= angst

taal
= grof taalgebruik

kijkwijzer-sex (Custom)
= sex

Drugs
= drugs

discriminatie
= discriminatie

Tot ziens bij het komend NVOC filmseizoen 2015/2016.

Lydia & Guusje la Rivière Zijdel