Misschien stoort u zich al een tijdje aan die rimpels in uw voorhoofd of tussen uw wenkbrauwen. Zou Botox een idee zijn? U vraagt zich af hoe duur zo’n behandeling is en waar u dat dan moet laten doen. Een vriendin is laaiend enthousiast over een goedkope kliniek en zelfs uw tandarts heeft ineens een actie. Als u vervolgens googelt op ‘aanbieding botox’ vliegen de kortingen u om de oren. Zelfs Groupon blijkt een actie te hebben. U zou toch wel gek zijn om het volle bedrag voor zoiets eenvoudigs als een Botox-injectie te betalen. Of toch niet? Ik waarschuw u met klem: als een actie te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. En juist met uw uiterlijk wilt u toch geen risico’s nemen?

Vaker dan ik zou willen zie ik cliënten die vanwege de prijs zijn gezwicht voor een behandeling. Slecht uitgevoerde behandelingen geven slecht resultaat en hebben mogelijk nare gevolgen, zoals een onnatuurlijke gezichtsuitdrukking waarin u uzelf niet meer herkent. De werking van Botox is weliswaar tijdelijk, maar dat wil niet zeggen dat een verkeerd gezette Botox-injectie niet bijzonder vervelend is. Het verkeerd inbrengen van de injecties kan er bijvoorbeeld toe leiden dat u maandenlang geplaagd wordt door een boze gezichtsuitdrukking.

Het is dan ook van groot belang dat uw behandelend arts niet zo maar een paar prikjes Botox zet, omdat u dat vraagt. Het is namelijk maar de vraag of die behandeling het resultaat geeft dat u had verwacht of had gehoopt. Een goed opgeleid cosmetisch arts zal in een voorafgaand consult uw wensen en klachten en de diverse behandelmogelijkheden bespreken. Daarbij spelen de contouren en verhoudingen in uw hele gezicht een rol. Alleen zo krijgt u het beste en persoonlijke advies. Om daarna een weloverwogen besluit te nemen of u een behandeling wenst en welke behandeling het beste bij u past.

Hoe het mogelijk is dat botox vaak tegen spotprijzen wordt aangeboden? Het kan zijn dat klinieken verdunde Botox gebruiken. Op die manier kunnen ze de behandeling voor een lager bedrag aanbieden. Per dosis bevat de injectie in zo’n geval minder werkzame stoffen. Het directe resultaat kan hierdoor tegenvallen en het resultaat zal minder duurzaam blijken. Al snel is er weer een nieuwe Botox-behandeling nodig om de ontspanning van de spiertjes op peil te houden. Met een beetje pech ligt u zo niet alleen vaker in de stoel, maar bent u ook nog duurder uit.

Wist u trouwens dat Botox een merknaam is? Net als dat niet elke tablet een iPad is, is niet elke injectie met botulinetoxine echte Botox. De merknaam is inmiddels heel bekend en trekt veel mensen aan. Maar inmiddels zijn er ook concurrerende merken op de markt en wordt de naam Botox vaak onterecht gebruikt door klinieken, die met een ander merk werken. U heeft er recht op om te weten wat er bij u gedaan wordt. Vraag welk merk er wordt gebruikt alvorens u een behandeling ondergaat.

U leest het: er zit wel degelijk meer verschil tussen Botox-behandelingen dan de prijs alleen. Laat daarom de prijs niet het enige zijn waardoor u zich laat leiden bij de keuze voor een behandeling. Weersta de verleiding tot goedkope impulsbehandelingen tijdens uw vakantie en laat u ook in Nederland eerst goed voorlichten. Is een Botox injectie wel de beste oplossing voor u? Welk product gebruiken ze echt? Is er voldoende aandacht voor nazorg? Een ‘prikkie voor een prikkie’ is nu eenmaal te mooi om waar te zijn en u bent het waard om het beste advies en de beste zorg te krijgen.

Dr. Catharina Meijer
Arts-directeur bij DermaClinic


U bent voor nadere informatie en/of behandeling van harte welkom in Clinica La Alegria.

Nora Hendriks / Peter Termohlen

Clinica La Alegria
Avda. de Valencia 17 – CALPE
Tel.:?96 583 13 36
www.la-alegria.es