Thomas Shepard, hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de George Washington University, en Jenna Campbell, journaliste bij The Washington Post, ontvangen gelijktijdig een mailtje met filmbeelden en informatie die wel eens zouden kunnen bewijzen dat de moord op president Kennedy in 1963 door een groep samenzweerders beraamd was. En via de spectaculaire website www.JFKTruthOrDare.com, waarop steeds nieuwe, explosieve informatie verschijnt, komen ze op het spoor van de complotteurs, die allen lid zijn van groeperingen die ook nu nog de politieke touwtjes in handen blijken te hebben.

Via eeuwenoude documenten en gecodeerde boodschappen op het net worden zij langs een keur van historische plaatsen in Washington geleid, van Capitol Hill en het Lincoln Memorial tot aan de Arlington Begraafplaats en het George Washington Masonic National Memorial. Maar al snel blijkt dat ze zich verstrikt hebben in een spinnenweb van intriges en geweld, waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt.

Terwijl Jenna’s leven op het spel staat, moet Shepard in een race tegen de klok de code zien te kraken die zal leiden naar de vindplaats van de bewijzen waaruit onomstotelijk zal blijken welke organisatie er achter de moord op Kennedy zat. Lukt hem dat niet, dan zijn beiden ten dode opgeschreven en zal het deksel na meer dan veertig jaar opnieuw op de doofpot worden geschoven…

“In de schaduw van de macht” is een adembenemende politieke actiethriller waarin een supergeheime, elitaire splintergroep binnen de vrijmetselarij centraal staat. Het perfecte leesavontuur voor de lezers van Dan Brown en David Baldacci.

Dit boek is oorspronkelijk uitgebracht onder de titel De Kennedy Code.


Gé Bosschee is jurist. Hij was jarenlang werkzaam in de financiële sector en als columnist. Eerder publiceerde hij de financiële thrillers Bloedgeld (1999) en Schuldbrief (2000).