Op een strand van een van de Polynesische eilanden spoelt een jonge man aan. Hij heeft geen herinneringen en weet niet wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Welke gebeurtenis was zo erg dat die zijn geheugen deed verdwijnen? Hij wordt opgevangen door de lokale bevolking, maar voelt zich sterk ontheemd.

Dan verschijnt in een droom een beeldschone vrouw, een vreemde die hem laat lachen. Die lach wordt zijn houvast en hij besluit naar de vrouw op zoek te gaan. Maar waar moet hij beginnen? Hij weet niet eens welke taal hij hoort te spreken. Als hij daarna op het strand een halfvergane dichtbundel vindt met een gedicht van Dylan Thomas, raakt hij ervan overtuigd dat hij in Wales de antwoorden op zijn vragen zal vinden. En hij begint aan een avontuurlijke zoektocht naar zijn afkomst en naar zijn eigen herinneringen, en vooral naar de vrouw waarvan hij steeds droomt.

Sensitieve en spirituele roman over de zoektocht naar liefde en inzicht.


Francesco Zingoni (1978) begon zijn schrijf carrière met songteksten en poëzie (onder een pseudoniem) voordat hij aan zijn debuutroman De belofte van de zee begon. Hij gaf het in eigen beheer uit en het werd al snel een bestseller. Behalve schrijver is Zingoni IT-ondernemer en webdesigner.