De tijd gaat snel, gebruik hem wel. Dat is een oud gezegde en het gemene is dat die tijd steeds sneller gaat, of lijkt dat maar zo? Als kind duurde het een eeuwige tijd, de periode tussen de Sinterklaas en de Kerst. Toen kregen we alleen nog maar cadeautjes met het Heerlijk Avondje! Maar we hadden wel ieder jaar een echte dennenboom met echte kaarsjes er in en we mochten onze “eigen “ kerst versieringen er in hangen!

Ons kroost, de bofkonten kregen cadeautjes met Sint en met Kerst. Nu krijgen de meeste kinderen alleen nog met Kerst. Zo veranderen langzamerhand allerlei tradities en gewoonten. Is het fout? Nee, het is anders en de generatie na ons boeit het alweer minder en onze achterkleinkinderen weten straks helemaal niet meer wat een Sinterklaasfeest is, laat staan een Piet!

Maar ook onze generatie heeft zich aangepast aan de moderne tijden. Kun jij je voorstellen dat je oma elke donderdag naar de club ging om te schilderen ? Vroeger verzon oma het toch niet om in een legging of in een extra slim spijkerbroek te lopen! Haha ja, zwarte kousen die zag je wel, maar die waren nou niet echt sexy bedoeld! Fitness ook zoiets. Onze oma´s lagen op de grond wat met hun armen en benen te zwaaien, als ze dat al konden en deden en opa, nou die vond het belachelijk en gênant dat oma op de grond lag te kronkelen.

Heerlijk ik kan daar uren over mijmeren en dat soort geneuzel heb ik nou altijd in de laatste maand van het jaar. Het is ook fantastisch hoe wij hier aan de Costa mogen leven en onze hobby´s kunnen uitvoeren. Dus blijf ik lekker schilderen op muren en op doek en roei ik elke morgen de zon tegemoet. Dit keer hebben we alleen maar “winterkleuren“ gebruikt in onze schilderijen en zo konden we toch allemaal weer ons eigen onderwerp kiezen. Geniet ervan en voorlopig zullen onze kunstwerken tot begin februari blijven hangen, omdat we met “kerstvakantie“ gaan. Verder wens ik iedereen hele mooie, fijne en warme feestdagen toe en uiteraard een heel goed begin van een gelukkig en gezond nieuw jaar.

Met een winterse penseelstreek strijk ik het afgelopen jaar glad en kijk niet om, maar ik kijk wel met enige nieuwsgierigheid uit naar wat 2018 voor ons in petto heeft!