Elke donderdagmorgen is het weer een verrassing wat er allemaal op onze schilderdoeken te voorschijn gaat komen. Want ook al heb je een onderwerp, het verandert bij iedere penseelstreek!

Bij de start om 10 uur met koffie is het een gekakel en een herrie van jewelste en de rust erna, met de muziek op de achtergrond, is en blijft een bijzonder iets. Iedereen is dan in alle rust en stilte aan het schilderen en zelfs de meest levendige lawaaimakers onder ons horen en zien niets meer zodra ze de penseel in de aanslag hebben.

Tot het geroezemoes zo tegen half twaalf weer begint en men begint te lopen. Dan weet ik het al: het is tijd voor de tweede koffiepauze. De concentratie is dan weg en ons schilderbrein moet dan weer even worden opgeladen.

Als we om 13.00 uur afsluiten is iedereen moe, maar wel heel voldaan en daar doen we het voor. De nieuwe doeken hangen tegelijkertijd als het nieuwe clubblad uitkomt. Maar voor het zover is moet er nog wel even wat verf op de doeken worden geschilderd. Hopelijk zijn onze schilderijen ook nu weer clubbar-waardig. Met een herfstachtige doch zonnige penseelstreek wens ik alle clubleden weer veel plezier toe met het bekijken en bespreken van onze kunstwerken.

Ietje Speets