Hij is schitterend als een prachtige ster in een donkere nacht.
Hij is onberekenbaar, zaait dood en verderf volkomen onverwacht.
Hij is slim en sluw en weet zich nu nog veilig.
Hij is dus ondanks zijn pracht super schijnheilig.

In een oorlog kun je je verdedigen met elkaar,
helaas tegen deze vijand vergeet het maar.
Liefde kracht en gehoorzaamheid
zijn de enige medicijnen in deze strijd.

De Corona ster gaan we dus absoluut nooit schilderen hoe interessant hij er ook uitziet. We willen Corona volgend jaar uitsluitend als biermerk! Maar helaas zullen we met elkaar nog even moeten doorbijten tot de vaccinaties klaar zijn. Nee, 2020 werd een heel ander jaar dan we gedacht hadden toen we onze nieuwjaarswensen met een geheven glas cava uitspraken op 31 december 2019.

Toch zijn we hier aan de Costa nog geluksvogels. We kunnen wandelen, fietsen en genieten van het heerlijke buitenleven. We kunnen naar de terrassen en restaurants zonder angst voor besmetting.

Het schilderen op de club heeft ook geen enkele hindernis opgelopen, want aan de mondkapjes zijn we inmiddels zo gewend dat we ze soms zelfs vergeten af te doen tijdens het schilderen.

Een onderwerp hebben we nog altijd niet, want iedereen die hier gebleven is heeft gewoon behoefte aan eigen initiatief. De expositie deze maand heeft dan ook geen thema, maar vooral weer veel kleur en een grote variatie in onderwerpen.

Lieve clubgenoten met een warme en positieve penseelstreek wens ik dat 2021 een mooi, gezond en liefdevol jaar voor iedereen mag worden en dat we de feestdagen ondanks het feit dat we maar met weinig bij elkaar mogen zijn toch met de nodige blijheid en gezelligheid kunnen vieren, want… wij kunnen en mogen het nog altijd vieren, hetgeen voor veel mensen een heel ander verhaal is geworden.

Ietje