Nou lieve clubleden, de herfst is inmiddels ook hier aan de Costa ingetreden… het stormt af en toe en de bladeren en dennennaalden vliegen je om de oren. Overigens schijnt de zon nog volop hoor, al zijn de temperaturen al wel wat aan het dalen. Maar we hebben al met al niets te klagen en doen vandaag net of er geen Corona is. We zijn lekker in onze tuin aan het knippen en ruimen, vooral de afgekloven dennenappels van onze roodharige eekhoorn vriendjes zijn niet te tellen.

Wat zijn dat toch een rakkers en wat zijn het een acrobaten. Ze rennen achter elkaar aan over de kabels van de telefoon of het geen enkele moeite kost… het is onbegrijpelijk dat ze niet naar beneden kukelen. Ze zijn ook echt ondeugend en gooien de afgekloven dennenappels op mijn hoofd als ik onder de boom bezig ben.
Ook de palmen moeten het ontgelden, soort en hoogte boeit ze niet en ze spelen en rennen langs de hoge stammen achter elkaar aan dat het een lieve lust is. Wij kunnen nog geen tak afzagen zonder bloedsporen aan handen en armen en zij rennen er in rond of er geen stekel aan zit.

Gelukkig hebben we een paar “kattenverjagers” in de tuin staan. Dat zijn apparaatjes die op zonne-energie werken en die een afschuwelijk piepgeluid maken… althans volgens onze kinderen en kleinkinderen, want wij horen niets! Weer iets positiefs van het ouder worden! Maar het werkt geweldig, want noch de katten, noch de eekhoorns wagen zich daarbij in de buurt. Dat scheelt veel troep en haren op de tuinmeubels.

Nou zult u zeggen, wat hebben eekhoorns, of ardilla’s in het Spaans, nu met schilderen te maken. Nou beste lezer: van alles! Misschien wist u al dat van veel soorten dierenharen penselen worden gemaakt. Maar van eekhoornhaar worden hele speciale penselen gemaakt met fijn zacht haar. Nou, weer wat geleerd! Wij schilderen overigens met van alles, zelfs met onze vingers!

En met deze roodharige penseelstreek wens ik jullie allemaal weer heel veel genoegen bij het bekijken van de schilderijen op de site of in de club en, als je langs een dennenbosje loopt, kijk eens omhoog. Gegarandeerd dat je een pluimstaart ontdekt.

Ietje