Jawel, eindelijk na maanden ligt ie weer in het clubgebouw hoor: het “echte“ tastbare clubblad! Niet dat het digitaal niet leuk was en is om alles te lezen, maar toch! Als schilder heb ik ook liever een doek om op te werken dan een programma op de computer, hoe mooi je het dan ook kunt maken. Zo´n boekje kun je neerleggen waar je wilt en schept net iets meer een band met de club.

Maar ja, als je niet in Spanje bent is digitaal een absolute uitkomst en blijf je toch op de hoogte van wat hier zoal speelt en ben je er toch net iets meer bij betrokken.
Veel clubgenoten hebben angst voor de reis naar de Costa en blijven liever zitten waar ze zitten, want ook daar thuis kun je coronaveilig vertoeven. En voor ons allemaal is de digitale wereld dan ook een uitkomst, want de meesten van ons kunnen tegenwoordig gelukkig video bellen met familie en vrienden.

De hele zomer is het ook in de lage landen prachtig weer geweest hebben we gezien en gehoord en kon men alle dagen genieten van zon, zee, strand en bos, waar je maar wilde vertoeven! Hier is het inmiddels heel stil geworden in het dorp, de terrasjes zijn mager gevuld en op de grote parkeerplaats is parkeerruimte volop aanwezig, niet vanwege het weer, maar door alle corona maatregelen ook vanuit het buitenland. Voor ons lekker relaxed, maar voor de middenstand en de horeca dramatisch en menige ondernemer zal het dan ook niet gaan redden. Hopelijk gaan veel buitenlanders toch weer moed vatten om naar de Costa te komen.

Overigens is ons clubhuis allang weer Corona proof open op de donderdagmiddagen en schilderen we na een maand zomerreces vanaf begin september alweer elke donderdagmorgen met veel enthousiasme. Tot nu toe kunnen we heerlijk buiten op ons ruime terras schilderen, waar we ook zonder mondkapje kunnen werken aan een eigen privé tafel. Het wordt dus zo langzamerhand dan ook hoog tijd om onze schilderijen expositie te wisselen.

De olifanten staan nog steeds te dringen in de entree en die gaan we nu dan ook eindelijk bevrijden. We gaan er een vrolijke boel van maken met muziek en dans, want veel schilders hebben ijverig doorgewerkt het afgelopen half jaar ondanks de corona lockdown in het voorjaar. Ik zal weer proberen om er goede foto´s van te maken zodat iedereen ook digitaal weer mee kan genieten van ons werk.

Met een swingende en muzikale penseelstreek wens ik u allemaal een mooi en gezond najaar toe, maar: blijf wel alert en voorzichtig!