Voorjaar aan de Costa!

Nou lieve mensen, die kudde olifanten houdt het entree van de club voorlopig nog wel even bezet vrees ik en helaas kunnen we en mogen we de straat niet op afgezien van een boodschap bij de supermarkt. We hebben dus alle tijd om thuis onze ballerina’s en dansers nog even te perfectioneren… en what else can you do met dit prut weer!

Wij zijn maar aan de voorjaarsschoonmaak begonnen, niet echt uit liefde of noodzaak, maar gewoon om nuttig bezig te zijn. En eerlijk is eerlijk, af en toe is dat toch wel eens lekker verfrissend, zowel voor je huis als voor jezelf. Normaal met goed weer vluchten wij altijd de tuin in… goede smoes.. geen tijd, te druk, maar met het weer van de afgelopen periode gaat dat niet op!

Het is bar en boos om ons heen. Een akelige sombere wereld, want ook al heb je of krijg je dat virus niet, het beheerst toch je hele leven en zeker in Spanje waar je in quarantaine moet blijven. Aan de andere kant voelen wij ons hier achter onze muren ook wel weer lekker veilig. Nou ja, lekker is niet echt het juiste woord misschien, maar het geeft wel een goed gevoel.

Momenteel schilder ik meer met de kwast dan met de penseel, want ook binnenshuis moet er wel eens een likje verf op. Nee, vervelen doen we ons absoluut niet en anders worden we wel vermaakt met allerlei zin- en onzinfilmpjes op de telefoon. En er zitten echt hele leuke bij hoor. Af en toe zitten we samen te schateren van het lachen, ondanks de ernst van de situatie.

Hopelijk komen we deze nare periode allemaal met al onze dierbaren gezond door en kunnen we elkaar over een paar maanden weer lekker knuffelen in ons nu zo triest en verlaten clubhuis. Dit keer groet ik jullie allemaal met een virusvrije kwaststreek en met slechts één wens: Lieve mensen pas op elkaar en vooral bescherm elkaar.

Ietje Speets