Iedereen heeft inmiddels wel begrepen dat de schilderijen die nu in de entree hangen geschilderd zijn met het licht zoals Rembrandt van Rijn in zijn doeken vastlegde. Overigens heb ik al eens geschreven dat niets verplicht is, dus ook de schilder opdracht niet en zodoende hangen er dit keer maar een paar doeken bij, die bij dit onderwerp passen. Maar ook de andere doeken krijgen zoals altijd een prominente plek in de ‘galerij’. De bedoeling op onze donderdagmorgen is dat iedereen plezier heeft in het schilderen, of dat nou met olieverf, acryl of waterverf is en of je nu al dan niet mee wilt of kunt doen met het aangegeven onderwerp.

Maar we proberen meestal wel iets te bedenken dat heel divers is en waar iedereen iets bij kan verzinnen zoals bij onze volgende opdracht: APPEL. Dat kan een namaak Karel Appel zijn of iets dat er op lijkt of gewoon een stilleven met een appel, een kind dat een appel eet, als je er maar appelmoes van kan maken en een appeltje voor de dorst hebt! Zelfs Eva met de appel mag of The Big Apple, tot een rotte appel in de mand aan toe. Hopelijk kunnen we er ook dit keer weer een boom mee vullen!

Overigens krijgen we met regelmaat de vraag of de schilderijen ook te koop zijn. Indien u interesse heeft kunt u contact opnemen met Babs of met mij. Onze telefoonnummers staan in het clubblad en dan geven wij u het telefoonnummer van de schilder door. De naam van de schilder hangt bij het desbetreffende doek en u kunt via de telefoonlijst ook altijd het nummer van de schilder(es) zelf opzoeken en contact met deze opnemen. Denk bij de prijs wel aan het werk, de vele uren, het doek, de verf, de penselen etc. We maken geen rommel, want dat zou u toch ook niet in uw huis willen hangen. Voorlopig kan iedereen nog even van “ Rembrandt “ genieten en intussen zullen wij nog wel een appeltje te schillen hebben met onze penselen en doeken.

Met een appelgroene penseelstreek wens ik u allemaal weer veel plezier bij het bezichtigen van onze noeste arbeid en waant u zich hopelijk binnenkort in een appelboomgaard.

Ietje Speets