SEMANA SANTA – de Stille of Goede Week in Zuid-Spanje. Zes krankzinnige dagen lang zijn de straten volgepropt met toeristen en overstroomd door hysterische religieuze processies, gevolgd door een uitgelaten Fiesta met stierengevechten en andere uitbundige festiviteiten.

Niet bepaald het aantrekkelijkste moment om met een serie gruwelijke moorden te worden opgezadeld, vindt rechercheur Felipe ‘Beer’ Torrillo. Voor Maria Gutierres had deze Semana santa eigenlijk het begin van haar wetenschappelijk onderzoek naar politie methoden moeten zijn. Het lag nooit in haar bedoeling bij het moordenonderzoek betrokken te worden. Maar het gebeurde plotseling en onontkoombaar, toen de vloedgolf van angst de oude stad overspoelde in hetzelfde tergende tempo als waarin de temperatuur van de met onweer bezwangerde atmosfeer steeds verder opliep….

Maria dreigt te worden meegesleurd in de spiralerende maalstroom van corruptie, wraak en verwrongen seksualiteit waarin het moordonderzoek verzeild raakt. En de klok tikt genadeloos door, niet slechts in een race tegen de tijd, maar in een race tegen de in bloed gedrenkte geschiedenis van Spanje zelf…

Semana Santa is het in zinderende en hallucinaire stijl geschreven, opzienbarende thrillerdebuut van David Hewson.