In het tv programma Beautyplus Magazine op RTL4 werd aandacht besteed aan anti-aging. Hierin is een interview te zien met formule 1 verslaggever Olav Mol. Hij woont al jaren aan de Costa Blanca en ondergaat in het programma een chelatie behandeling bij Clinica La Alegría in Calpe.

In het programma wordt uitgelegd wat zij verstaan onder ‘anti-aging’. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil ouder worden. Hoe kun je nu het verouderingsproces vertragen? Onze anti-aging therapie is gericht op 5 peilers: ontgifting, gezonde darmfunctie, goede hormoonbalans, supplementen en stressmanagement.

De wereld om ons heen is vervuild. Dat ademen we in, drinken en eten we en merken we aan onze huid. Zware metalen bouwen zich hierdoor op in het lichaam vanaf onze geboorte omdat ze niet kunnen worden afgebroken. En dat maakt ons sneller oud en soms zelfs ziek. De link tussen vele chronische ziekten en zware metalen belasting wordt steeds duidelijker. Chelatie therapie is de enige behandeling om je lichaam van deze zware metalen te ontdoen. Olav Mol weet als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor je binnenkant te zorgen. “Enige jaren geleden hoorde ik dat ik diabetes had en moest ik mijn levensstijl aanpassen. Net als je je auto goed onderhoudt, doe je dat ook met je lichaam. Anders kun je problemen krijgen”.

Ongeveer 70% van die problemen beginnen in de darmen. Door een slechte darmfunctie worden niet genoeg voedingsstoffen opgenomen. Dat zorgt weer voor bijvoorbeeld versnelde veroudering van je organen. Voeding bevat tegenwoordig niet meer genoeg vitaminen en mineralen door o.a. versnelde landbouw en gebruik van pesticiden en hormonen. Supplementen zijn daarom tegenwoordig niet meer weg te denken. Onze eigen hormoonbalans kan ook voor problemen zorgen. PMS, menopauze, gewichtsproblematiek zijn bijvoorbeeld een aantal klachten, naast de versnelde veroudering die dit geeft. Gelukkig is dit met natuurlijke hormonen goed op te lossen. En dan stress. Stresshormonen zorgen voor een staat waarin het lichaam op volle kracht wordt belast. Duurt dit te lang, dan krijgen je organen geen tijd meer om te regenereren en treedt dus versnelde veroudering op. Door coaching kun je leren hier op een gezonde manier mee om te gaan.

Olav Mol heeft een hele mooie levensfilosofie als het over stress gaat. “Als ik niets aan het probleem of de situatie kan veranderen, dan heeft het ook geen zin om erover te piekeren en zet ik het naast me neer, klaar!”


U bent voor nadere informatie en/of behandeling van harte welkom in Clinica La Alegria.

Nora Hendriks / Peter Termohlen

Clinica La Alegria
Avda. de Valencia 17 – CALPE
Tel.:?96 583 13 36
www.la-alegria.es