NVOC Bergstappers

Bergstappen is een leuke, gezellige en gezonde activiteit binnen het kader van de NVOC.

Op de eerste zaterdag van de maand in de winter periode gaan we wandelen met een groep, soms langs de kust, soms in het binnenland. In principe lopen we steeds op een andere plaats. De groep is tussen de 10 en 30 mensen, afhankelijk hoeveel mensen zich hebben aangemeld. Het is belangrijk dat u een goede conditie heeft, we lopen ongeveer 3 uur, ook in heuvelachtig gebied. Ook is goed schoeisel (bergschoenen) aan te bevelen, en eventueel stokken. Verder adviseer ik om voldoende water en wat te eten mee te nemen. Voor iedere activiteit van de NVOC neemt u deel voor eigen risico, dus ook voor het Bergstappen.

Nadat u van de NVOC een aankondiging voor een wandeling per e-mail heeft ontvangen kunt u zich kosteloos bij mij hiervoor opgeven per e-mail. Ook op het bord bij de ingang van ons clubgebouw  wordt de wandeling aangekondigd. We starten om 09.30 of soms om 10.00 in Teulada bij de oude gevangenis of bij Pan Pan y Jamon Jamon, dit is vlakbij het Solpark in Moraira. Op dit verzamelpunt kunnen u dan indien gewenst met elkaar meerijden zodat we met zo min mogelijk auto’s naar de start van de wandeling rijden. Tijdens de wandeling las ik rustpunten in.

Na afloop van de wandeling gaan we met elkaar ergens eten voor degenen die dat willen. De kosten hiervoor zijn tussen de 15 en 22 euro. Ik streef ernaar de kosten zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit. Ook het eten na afloop van de wandeling wordt door de meesten als erg prettig ervaren.

Indien u nog vragen heeft hoor ik dit graag.

Met vriendelijke groet

Harm Kroon
nvoc.bergstappers@gmail.com