Nou, John Lagerburg weet niet eens wat geraniums zijn. In juni 2012 fietste hij nog met 2 vrienden op de racefiets van Edam naar Moraira met vriend Kees van der Laan als verzorger / regelaar in de bezemwagen in hun kielzog en voor een rondje Col de Rates draait John z´n hand ook nog steeds niet om.

Van stilzitten heeft hij nog nooit gehoord en met een boek in een hoek zul je hem dan ook nooit zien zitten. John gaat liever met windkracht 8 kitesurfen of skeeleren en zodra het wat frisser wordt buiten gaan de schaatsen onder en als er natuurijs is zie je hem helemaal niet meer binnenshuis.

Muziek maken kan hij ook. Nadat z´n Edamse band Kaas ontbonden was, wegens gebrek aan animo van de andere bandleden, treedt John niet meer op, want ook dat deed hij vol overgave. Ook bij Cafe del Mar in Moraira is John geen onbekende met o.a. het nummer “ Unchain My Heart” van Joe Cocker.

Zit die man wel eens stil, vraag je je af. Nou nee, niet echt, want als hij niet sport overdag staat hij wel ergens op een bouw. Hij bouwt met het meeste plezier een nieuwe garage of een nieuwe keuken, een badkamer, een oprit, een tuinmuur, noem maar op. Als de ene stofwolk net is opgetrokken verschijnt de volgende alweer in beeld. Maar het afgelopen jaar is John heel druk geweest met z´n nieuwste hobby: het bouwen en in elkaar zetten van een oude A Ford uit 1929.

4 Juni aanstaande gaat hij proberen om samen met z´n vriend en mede techneut Kees deze A Ford van Parijs naar Moraira te rijden. Het eerste stuk van Edam naar Parijs doen ze heel wijselijk per transport. Het zal evengoed een rit van een dag of 10 gaan worden, want met maximaal 60 km per uur ga je niet zo snel. Je zult hem op de autobanen dan ook niet tegen gaan komen, want de hele reis moet binnendoor over de kleinere wegen gaan gebeuren. Het grote probleem wordt de benzine onderweg nu Frankrijk weer een groot tekort aan benzine heeft door de stakingen, maar enfin, in een week kan een heleboel veranderen. Zoon Twan zal met zijn stiefzoon Bas dit keer de bezemwagen besturen, gevuld met gereedschap en extra onderdelen.

We hopen dat het hun gaat lukken en dat ze omstreeks de 13de juni veilig in Moraira aan zullen komen. Echtgenote Ina en vriendin Marga en wij allemaal natuurlijk kijken vol verwachting naar ze uit…