Op woensdag 30 maart vertrokken we met een kleine groep in de regen naar Benissa, maar oh wonder, daar aangekomen was het droog en konden we de paraplu’s inklappen.

Onder begeleiding van gids de heer Waldman maakten we een interessante wandeling. Hij vertelde dat er diverse gildes zijn die veel betekenen voor de inwoners van Benissa. Er is dan ook een bruisend cultureel leven.

We bezochten de mooie kathedraal, waarin op sobere wijze aandacht werd besteed aan Oekraïne.

In de culturele ruimte Les Cases del Batlle (16e eeuw) werden onder andere de afbeeldingen op de vlaggen, gemaakt van zijde, nader toegelicht. Ook het museumhuis Abargues uit de 18e en 19e eeuw hebben we van binnen bekeken, in elk vertrek lagen andere tegelmotieven en op de traptegels werden allerlei beroepen zichtbaar. Op de 4e zondag in april zijn er processies, dan is er het fiësta de Purísima Xiqueta, genoemd naar de beschermheilige van Benissa.

Ik kan wel uren doorvertellen, er is zoveel leuks en moois te zien, ik zou zeggen, ga zelf eens rustig genieten van Benissa, met of zonder begeleiding, ik heb ervan genoten.

Irene en Reinier bedankt voor alweer het organiseren van een leuk uitje met als afsluiting een smakelijke lunch.

Emmy Knippenberg