Nadat onze wandeling vanwege slecht weer was uitgesteld waren wij op zaterdag 12 december aan de beurt om Jalón te verkennen. Het was een winderige maar zonnige en voor de tijd van het jaar warme dag. Onze groep begon met koffie en een wandeling over de gezellige markt die elke zaterdag in Jalón te bezoeken is.

Onder leiding van gids Rob gingen wij op pad. Rob wist erg veel over de geschiedenis van Spanje op een prettige manier te vertellen en in het bijzonder over de streek waar wij gingen wandelen. Van hoe het de christenen en de moren was vergaan tot het interessante verhaal over de rozijnen (druiven gedroogd) die daar verbouwd werden.

Veel wist hij ook te vertellen over het dorp zelf, over de koepel van de kerk, die een prachtige blauwe kleur had gekregen, gesponsord door een plaatselijke kroegbaas, en over wat de rijkste vrouw van Valencia voor het dorp had gedaan en nog veel meer.

Na anderhalf uur gingen wij richting de lunch bij Casa Caty. Daar werden we verrast met een assortiment van tapas en daarna was er een keuze zowel uit een hoofd als nagerecht. Mijn eend was erg lekker, maar ook de andere gerechten die op tafel kwamen werden geprezen.

Het was een mooie afsluiting voor dit seizoen, hopelijk volgen er nog meer van dit soort leuke wandelingen die tot in de puntjes georganiseerd worden door Cora en Adri.

Anneke Stik