Op 31 mei was het zover en mocht ik weer meedoen met Koken met een Glimlach. Het was de laatste keer voor de zomersluiting en we gingen nu, anders dan het gebruikelijke viergangenmenu, met elkaar een high tea maken.

De high tea zou bestaan uit de volgende gerechten: wrap met rucola, ham en pesto, chocoladebrownie, scones met clotted cream en lemoncurd, sandwich met gerookte zalm en roomkaas, bagel met gerookte kip (door Anneke zelf gerookt) en gembermayonaise, rode uien quiche, cheesecake met aardbeien, peer-chocolade muffins. Kortom: traktaties op niveau!

Voordat wij de keuken ingingen om onder leiding van Anneke ons aan de recepten van bovenstaande gerechten te gaan wijden, had Anneke de tafels op het buitenterras al feestelijk gedekt met… een Engels high tea-servies.

Aan de slag dus. Lida en ik namen de wraps en chocoladebrownies voor onze rekening. Was niet moeilijk maar toch een hoop werk. Na een paar uurtjes raspen, snijden, hakken, roeren etc. begon het erop te lijken. Niet te vergeten voor de brownies: 500 gr boter, 500 gr suiker, cacaopoeder en een enorm stuk witte chocola (hoezo calorieën?!). Anneke legde ons uit hoe we de wraps op een bepaalde manier moesten snijden, zodat ze mooi op het bordje stonden.

Om ons heen werd er ook druk en enthousiast gewerkt. Ik mocht zoals gewoonlijk weer de pannen uitlikken om alles te proeven en dan kwam het moment dat al het heerlijks op tafel werd uitgestald en het feest kon beginnen.

De acht koks hadden dit keer ieder één persoon van het groepje van Koken met een Glimlach uitgenodigd en het was weer supergezellig en lekker allemaal. De hapjes werden vergezeld door een glaasje cava en een kopje thee (er waren diverse soorten beschikbaar) geschonken uit een aantal prachtige theepotten. Later voegden zich de achtergebleven partners van de koks, die wegens gebrek aan gezelschap thuis met elkaar naar de chinees waren gegaan, bij ons en werd het alweer een vrolijke clubmiddag.

Alle lof voor Anneke die alles weer perfect georganiseerd en geregeld had. Anneke en alle “kokers” uit het groepje: een fijne zomer toegewenst en weer tot ziens in het najaar!

arlette

 


 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo