De bridgereis van 2022 ging naar een plaatsje geheten Montanejos. Niet een plek waar je automatisch mee bekend raakt als je hier woont, maar wat was het er geweldig. Het hotel was in 2019 helemaal gerenoveerd en net opgestart toen de covid los barstte waardoor het, tijdelijk, weer dicht moest. Zodoende was alles nu nog gloednieuw. Voorafgaand aan het bridgen in de namiddag hadden we tijd om de omgeving te verkennen. En die was overweldigend: ruige bergen met beken en rivieren met daarin hier en daar stuwdammen, grote en kleine. Niet ver van het hotel ligt een flink stuwmeer en op maar twintig minuten lopen een meertje gevormd door het redelijk frisse water dat uit het stuwmeer stroomt. Toch is het meertje, dat begrensd wordt door steil oprijzende rotswanden, zeker 25 graden doordat er warme bronnen in opborrelen. Een grot met veel groen waar voorlangs een waterval klatert vervolmaakt deze idyllische plek. In de omgeving zijn veel wandelmogelijkheden maar ook autotochten lonen. Montanejos ligt wat ten noordwesten van Onda, mooi voor een dagtocht. Of anders de plaatsjes Mora de Rubielos en Rubielos de Mora of zelfs Teruel. De meesten bewonderden de muurschilderingen in Fanzara en sommigen deden op de terugweg Segorbe nog aan.

Maandag tot en met donderdag gingen we aan het eind van de middag bridgen, dat was tenslotte waar we voor kwamen. Op verdieping min één hadden we onze eigen zaal toegewezen gekregen zodat we alles konden laten staan. Ruimte genoeg maar geen spul aan de muur of op de vloer om geluiden te dempen. Elk geluid weerkaatste. Wel een uitdaging soms voor de leiding om alle enthousiaste uitingen binnen een acceptabel decibelniveau te houden. De groep waarvan de meesten elkaar natuurlijk al jaren kennen, omarmde de nieuwkomers met groot gemak zodat de sfeer fantastisch was. Sommigen bridgeten heel constant, anderen jojoden nogal op de uitslaglijst. Geen nood, aan het eind was er voor iedereen een prijs.

We willen Frans, Marijke, Lida en Cees die dit organiseerden en Hein die Montanejos aanraadde, heel hartelijk bedanken voor deze weer zeer geslaagde trip.

Coral DHP

 


 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo