Pijn in de onderrug komt veel voor. Vaak betekent dit niet dat de rug kapot of beschadigd is. Mensen met lage rugpijn hebben pijn of pijnscheuten in de onderrug. Dat gaat dan om het gebied tussen het stuitje en zo’n vijftien centimeter daarboven. De pijn kan links, rechts, in het midden of aan allebei de kanten zitten. De pijn straalt soms ook uit naar bijvoorbeeld de bil of het bovenbeen. Ook kan er sprake zijn van een slapend of tintelend gevoel. Sommige mensen hebben voortdurend pijn, anderen af en toe.

Manuele therapie bij pijn in de onderrug
Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de lichaamshouding. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Veelal kunnen klachten in gewrichten door de manueel therapeut positief beïnvloed worden. Klachten gerelateerd aan het bekken of in het bekkenbodemgebied kunnen ook een oorzaak hebben vanuit de lage rug en heup regio, deze klachten worden vaak onderhouden in het bekkengebied als de lage rug en / of de heup regio niet goed functioneert.

Manuele therapie kan ook worden toegepast bij onder andere de volgende klachten:
• Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de totale wervelkolom;
• Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen, buik- en bekkengebied;
• Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn in combinatie met
• Verminderde beweeglijkheid van de totale wervelkolom;
• Instabiliteitsklachten in de lage rug;
• Heupklachten

Wist u dat u ook voor een eenmalig consult bij de manueel therapeut kunt aankloppen? Dit kan u helpen inschatten met wat voor type rugklachten u te maken heeft, wat u kunt verwachten en welke adviezen u kunnen helpen.

Meer weten? Dan kunt u mailen naar info@medifitreha.com. Voor een afspraak kunt u bellen naar onze receptie 966 495 448.