Beste clubgenoten u zult inmiddels al wel onze stal in de entree van het clubhuis hebben gezien. Een drukte van belang maar gelukkig geen geloei, geblèèr en geblaat en wat dies meer zij… En ook een prettige bijkomstigheid is dat ze niet gevoerd hoeven te worden, dus geen stikstof!

Op de donderdagmorgen wordt momenteel druk gewerkt aan ons nieuwe onderwerp: bloesem. In Spanje genieten we in februari/maart van de bloeiende amandelbomen afhankelijk van het weer en later aan het eind van het voorjaar weer van de kersenbloesems, allemaal even prachtig!

In Zuid-Limburg genoten we altijd van de appelbloesems, de ene boomgaard was nog mooier dan de andere, één waas van bloemetjes, maar ook de roze prunusbloesem was altijd schitterend om te zien. In onze tuin in Het Gooi hadden we er verschillende staan, maar in onze voortuin van het huis in Valkenburg was alleen maar gras toen we er kwamen wonen… vreselijk saai.

Toen mijn ouders de boerderij (waarover ik al schreef in de laatste penseelstreek) verkocht hadden, hebben ze de twee prunusboompjes die ze 10 jaar eerder zelf hadden geplant er weer uitgespit om als verrassing mee te nemen naar het zuiden om onze saaie voortuin op te fleuren. Op een zaterdagmorgen stonden ze voor ons huis in Valkenburg in hun Ford Taunus met de kofferbak open. Er hing een grote bos takken uit de kofferbak die wel ruim twee meter uitstak en die als een sluier achter de auto aan had gehangen. Het was geen gezicht en daar waren ze zo´n dikke twee uur mee over de A 2 naar Valkenburg gereden!!

Maar de bomen groeiden prachtig en ieder voorjaar stonden ze trots, vol met roze bloesem te bloeien, een genot om naar te kijken. Later hebben we er een prachtige heidetuin van gemaakt en ook daar steelden ze de show. Misschien staan ze er nog wel, geen idee…

Enfin hier hebben we nu onze eigen amandelboom in de tuin en daar genieten we ieder voorjaar ook weer van met zijn lieflijke en tere zachtroze bloemetjes.

Met deze bloemige penseelstreek wens ik u allemaal een mooi voorjaar toe, waar u ook vertoeft.

Ietje