De Toneelgroep van de NVOC overhandigde op woensdag 25 mei een donatie aan het Alzheimer dagcentrum van de Gemeente Teulada/Moraira. Er werd voor de bewoners een mini-voorstelling gegeven van sketches uit Viva España.

Myriam begon, samen met de overige toneelleden Elly, Ria, Solveig, Elly en Henk-Jan, het liedje ‘Tapas’ te zingen en de bewoners die de oorspronkelijke versie Valencia kennen, gingen spontaan meezingen. De zelf gemaakte Tapas vielen zowat van de bordjes toen de sfeer er gelijk in zat.

Lydia, die eindelijk haar opleiding tot Clini-Contactclown in kon zetten, kreeg de meeste bewoners aan het lachen en bewegen. Solveig en Myriam sloten af met hun prachtige vertolking van de Flamenco. Sommige van de grappen werden heel letterlijk genomen; toen Myriam quasi op de voet stampte van Solveig, reageerden een paar bewoners heel geschokt.

Nicole, van de Evenementen Commissie, tolkte terwijl wij de cheque van € 500,- overhandigden aan de directie en bestuur van het dagcentrum. De maker en regisseurs van Viva España, Hugo en Greet, genoten nogmaals van de mini-uitvoering die zo enthousiast werd ontvangen door bewoners, personeel en aanwezige familieleden.

Misschien genoten wij zelf wel het meest van deze ochtend aangestoken door het ontroerende enthousiasme van de bewoners.