Woensdag 13 en 20 februari(herhaling van 13 februari) vindt alweer de 5e lezing uit de reeks ‘Kunst en ziekten’ van het seizoen 2018/2019 plaats. Het belooft weer boeiende avonden te worden.

We spreken onder andere over de periode van het laat-Romeinse en Byzantijnse rijk, een tijd van economische en culturele neergang  en vervolgens de plotselinge, stormachtige opkomst van de Islamitische Arabieren. Zij veroveren te vuur en te zwaard het Midden-Oosten, Noord-Afrika en een gedeelte van Zuid-Europa.

Tegelijkertijd is het ook een periode van economische en culturele opleving die leidt tot een bloeiperiode van de kunst, natuurwetenschappen en geneeskunst. Heel interessant is in dit kader de stichting van het Huis van de Wijsheid in Bagdad.

Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij dit instituut, een waar monument van kennis en kunde die de Arabische wereld in deze tijd verzamelde.

We krijgen nogal wat vragen of we bereid zijn aflevering 3 van 12 en 19 december en aflevering 4 van 16 en 23 januari te herhalen, omdat men verhinderd was.

Bij voldoende opkomst zullen we deze lezingen herhalen. Ook dit kunt u op de website van het Colegio Historia del Arte of per telefoon melden.

Colegio Historia del Arte

Carrer els Lleons 17, 03581 ALBIR (alicante)

 

Aanmelden  colegiohistoriadelarte@gmail.com

Telefoon 634638952.