Bovengenoemde plant wordt door de Engelsen ook wel Jade plant genoemd. De kleur van het blad is misschien wat jadekleurig. Zoals u weet is Jade een halfedelsteen, waarvan vooral in China en Japan mooie sierartikelen gemaakt worden. Maar ook was dit materiaal bijvoorbeeld zeer waardevol voor de Maya-indianen in Midden-Amerika, daar er in deze regio geen goud gevonden werd. Ik heb ook eens een artikeltje in een Duits blad gelezen, waarin de Crassula ‘Geldbaum’ genoemd werd. Men doelde dan op de vlezige, ronde blaadjes, die wel wat weg hebben van munten. Was het maar waar, dat je in deze gekke tijd van financiële crises en recessie een boompje zou kunnen hebben, waaraan het geld zo maar groeit.
Het geslacht Crassula bestaat uit zo’n 300 soorten, uiteenlopend van één- en overjarige planten, water- en moerasplanten naar boomvormige en succulente planten. Ze vallen allen onder de vetplantenfamilie (Crassulaceae). Deze plantensoort komt uit Zuid-Afrika. De kleinere Crassula vetplanten soorten zijn voor hobbyist-verzamelaars het meest geliefd vanwege hun uiterlijk, gevormd door mooie dikke,vlezige en vaak behaarde blaadjes, zoals de C. deceptrix, C. sociales, C. schmidtii en de C. falcata etc. Ze worden dan vooral gehouden in bakken en potten. Alle vetbladige Crassula soorten zijn vaak niet veeleisend. Ze houden van een zonnige plaats. Terugkomend op de Crassula argentea, kan ik u uit eigen beleving mededelen, dat deze plant op een natuurlijke groeiplaats zo’n 1 meter hoge struik kan worden, met dikke vertakte stammen. De vlezige blaadjes zijn, zoals ik al zegde, eirond met een korte punt en donker groen van kleur met aan de randen van het blad een vleugje rood.
Hier aan de Costa Blanca vertoont de plant al vroeg in het voorjaar witte bloempjes. Door het sub-tropisch klimaat alhier, kunt u de plant in de volle grond in uw tuin plaatsen. Zowel in de volle zon, als in de half schaduw en zelfs schaduw. Moet wel een plaats zijn met veel licht. De plant vraagt niet veel onderhoud. De Crassula argentea blijft het hele jaar mooi groen en is behoorlijk resistent tegen de droogte. Dat komt, doordat de plant water kan opslaan via het blad, de stam en de wortels. In Nederland is deze plant alleen maar een kamerplant en staat dus in een pot. Hier aan de Costa Blanca kunt u de plant ook goed in een pot zetten en een mooi plekje geven op het terras. Alleen of gegroepeerd met wat andere potplanten kunt u er een leuke compositie van maken. Ook bij een zwembad is de plant goed te plaatsen, veroorzaakt namelijk nauwelijks rommel. Het vermeerderen gaat heel makkelijk met kop of bladstekken. Ook kunt u de plant zaaien.
Samenvattend kunnen we stellen, dat aan deze plant geen geld zal groeien, maar wel verkrijgt u een mooie sympathieke plant, die een minimale verzorging vraagt, waardoor u vele jaren plezier van deze plant zult hebben.