Ria en ik hadden ons ingeschreven voor de door Monique en Anne-Lize van de Evenementencommissie georganiseerde wijnproeverij in Arnesol. Zij en de presentatoren van de wijnen, te weten Tom. Peter, Jan, Anne-Lize, Wil en Chris hadden zich goed voorbereid en prima laten voorlichten door Wijnhandel Blasco uit Teulada.

De deelnemers werden verzocht een waardering te geven aan de wijnen, voor kleur, geur en smaak.

Wij starten de proeverij met 4 witte wijnen, te weten, Theseus, Principe Viane, Analivia en de Meneda. Hierbij kwam de Analiva als winnaar naar boven, deze wijn, een Sauvignon Blanc werd door Jan gepresenteerd. De prijs is € 4,95 per fles.

Tussen de verschillende wijnen door werden werkelijk verrukkelijke hapjes geserveerd, zoals sandwich met makreel, zalm, room paté met toast, een noot in roomkaas omwikkeld met serranoham, salmorejo, fantastische smaken die prima pasten bij de geserveerde wijnen.

Nu waren we toe aan de rode wijnen, Pricipe de Viana, Gloriose en Monteabellon. De winnaar van deze proeverij was de Monteabellon, welke wijn door Chris enorm enthousiast werd gepresenteerd. De prijs per fles € 5,50.

Iedereen kan bij Blasco wijnen kopen, zij organiseren ook proeverijen. Wijn per doos levert 10% korting op en zij zijn gevestigd aan de Calle Cristaller 14 te Teulada.

Wij danken alle mensen die zich hebben ingespannen om deze avond zo succesvol te maken.

Ria en Peter.