Uitnodiging

Voordracht : Over de burgeroorlog en de huidige politieke situatie in Spanje

Door: Sven Tuytens (VRT-correspondent, documentairemaker en schrijver van ‘Las Mamás Belgas’)


Inleiding door Mia Van Lil (Consul van België te Alicante), Martine Mertens (Schepen in de gemeente Alfaz del Pi) en Dieter Ryckaert (Vertegenwoordiger van Vlamingen in de Wereld Costa Blanca).

Deel I – Een groep verpleegsters uit Vlaanderen was tijdens de Spaanse burgeroorlog gedurende twee jaar aan de slag in een oorlogsziekenhuis in het Valenciaanse Ontinyent. Sven Tuytens stelt zijn bekroonde documentaire voor en legt aan de hand van dit verhaal uit waarom die burgeroorlog de huidige Spaanse politiek blijft beïnvloeden.

Deel II – Sven Tuytens maakt ons wegwijs in de Spaanse kwestie, de Spaanse democratie en justitie. Hij zal ook al uw vragen beantwoorden.

Na de voordracht worden nog een aantal boeken ‘Las MamasBelgas’ verloot (aangeboden door de gemeente Alfaz del Pi) die gesigneerd werden door Sven Tuytens. Uiteraard krijgt u ook de mogelijkheid om zijn gesigneerd boek ter plaatse te kopen.

Op het einde wordt er ook een receptie aangeboden door de gemeente Alfaz.


Wanneer? Vrijdag 13 december om 17 uur

Waar? Centro Social Albir, C/ San Miguel 1 – 03581 Albir (naastMercadona en voetbalveld)

Parkeren? Op de parking van Mercadona of op de parking van het CentroSocial

Toegang? Gratis (vrije bijdrage of mogelijkheid tot het kopen van het boek)

Organisatie van VIW Costa Blanca in samenwerking met de gemeente Alfaz del Pi.

Inschrijven is noodzakelijk via het formulier dat te vinden is op de website van VIW Costa Blanca (www.viw-costablanca.com) of via Whatsapp (+34 628.674.673) met vermelding van naam en aantal personen.