Ook in Moraira vieren we de verjaardag van de koning. Het clubhuis van de golfbaan kleurt op deze zaterdagmorgen langzaam maar zeker oranje met de leden van de NVOC. Oranje pruiken, rood-wit-blauwe oorbellen, oranje versierselen en reclameshirts van ING en Heineken zorgen voor een kleurrijk geheel. Een mooi oranje zonnetje kleurt de hemel, al staat er een frisse wind.

Na koffie en oranjegebak gaan de twaalf flights van start, waarbij iedere speler zijn eigen aantal slagen meekrijgt op basis van zijn handicap. Als je alle slagen hebt verbruikt, moet je een oranje vlaggetje planten. Degene die zijn vlag het verste plant is winnaar. Onderweg voorziet Judith van Kessel iedereen van een toepasselijke Oranje Bitter.

Zoals altijd wordt er serieus gespeeld, gemopperd en gelachen. Er staat dit keer heel wat op het spel. De winnaars worden namelijk voor een jaar koning en koningin van de Club. Bij de dames is er sprake van een ex equo: Gerian van Ooijen en Marjo Wauben moeten in een onderling duel uitmaken wie de koningin wordt. Onder aanmoediging van de hele club op het terras, slaan ze af op hole acht. Gerian plaatst haar bal het dichtst bij de hole en is winnaar. Frank Tros weet bij de mannen het verst te komen en is koning.

Aansluitend vertrekken we naar het nieuwe NVOC-clubhuis waar vrijwilligers van de Club ons verwennen met hapjes en ons een koninklijk maal van enkele gangen serveren. Er was meer dan genoeg en het smaakte heerlijk!

Door actief spullen van de traditionele ‘vrijmarkt’ aan de man/vrouw te brengen, wordt ook de clubkas goed gespekt.

Tussen de gangen door worden Gerian en Frank tot koning en koningin gekroond. Bij koninklijk besluit roepen zij Judith van Kessel en Bart Wauben uit tot de origineelst geklede leden. Daarna kunnen de voetjes nog even lekker van de vloe​r​, onder begeleiding van de live muziek van Adam Daniels, als besluit van weer een super gezellige Vlaggetjesdag.

Truus Koppelaar