Eind januari ontving ik een rondschrijven van onze geweldige club met daarin een aankondiging van een solidariteitswandeling tegen kanker. Wij besloten gelijk daaraan mee te gaan doen. Net als velen weet ik ook wat kanker teweeg kan brengen in het leven van zo veel dierbaren. Deden er vorig jaar nog 1200 mensen mee, dit jaar waren het er bijna 1700.

Vorige week bezocht ik een dierbare Spaanse (Aikido) vriend die net uit het ziekenhuis was ontslagen na wederom een operatie aan kaak kanker. Hij zat samen met zijn vrouw, waar ik mee samenwerk als cliniclown in de Alzheimer centra, aan de tafel met sondevoeding en een canule. Toen ik vertelde dat ik met deze sponsorloop mee wilde doen, schreef hij op het kladblok, nog niet in staat te spreken, dat hij mee wilde doen.

Een doel hebben in je leven, iets om naar uit te kijken doet wonderen. Ook hier zag ik weer de enorme veerkracht van de mens. Daar liepen wij dan vanmorgen: mijn Aikido maatje, zijn vrouw en twee van zijn drie volwassen kinderen en mijn eigen gezin. Wat een bijzondere dag en dank voor het ons attenderen op deze nuttige wandeling.

Lydia la Rivière-Zijdel