Op dinsdag 3 mei zou er een afspraak zijn voor de tuinclub, had ik vernomen… Als net nieuw lid had ik daar veel interesse in, vandaar contact gezocht en ja ik kon ook komen naar de tuin van Aloys Fuchten. Daar heb ik helemaal geen spijt van gehad.

Op de verzamelplaats zag ik dat de meesten veel stekken bij zich hadden; ikzelf had ook een paar eenvoudige stekjes meegenomen, maar de overige waren zeldzamer. Er was zeker voor elk wat wils, sommige stekken moesten eerst in een pot, andere konden gelijk de aarde in. Dat laatste heeft mijn voorkeur, omdat ik in de zomer geen water kan geven aan al die leuke potten. Iedereen nam wat mee, van bodembedekkers, vetplanten tot weelderig uitgroeiende struiken.

Die potten waren bij Aloys in een grote hoeveelheid aanwezig, bijna allemaal met mooie bloemen eraan, vooral de Chinese Roos was in meerdere kleuren aanwezig. Elke dag worden de planten door Aloys met een waterstraal met liefde begoten en dat is goed te zien.

Na de koffie volgde een toer door de tuin, met een verhaal bij bijna elke plant. Ook werd zo hier en daar van de aanwezige mooie planten nog een takje afgehaald, om zelf op te gaan kweken.

Ik dacht dat hiermee de tuinclubochtend voorbij was, maar nee, er kwam aan de gezellig gedekte tafel nog een mooie lunch, met warme broodjes, een overheerlijke zelfgemaakte bisque d’homard en een wit/groen aspergegerecht met een zeer smakelijke saus. Erbij een mooi glas wijn of water. Dit alles verzorgd door het zeer gastvrije echtpaar Fuchten!

Heel hartelijk dank en tot een volgende keer.

Flora Boom