Wij behoorden tot de 20 gelukkigen, die met deze eerste wandeling mee konden gaan. Onder meer Nederlandse dan Spaanse weersomstandigheden werden we in twee groepen verdeeld.

Wij liepen mee met René, die vertelde ons over de geschiedenis van Murla. Maar hij wist ook veel anekdotes te vertellen, waarbij de helden (vooral knappe mannen) het dorp steeds listig uit handen van roversbenden wisten te houden.

Het was de dag van San Sebastian. Normaal zou het hele dorp na de mis de berg Cavall Verde zijn opgelopen, naar de Hermita, die naar deze heilige is vernoemd. Door COVID ging dat echter niet door.

We mochten nog wel een glimpje van het Mariabeeld (Divina Aurora) opvangen in het dorp zelf. Daar was een speciale schakelaar buiten de kapel voor aangelegd.
De kerk, die om strategische redenen in het kasteel was ondergebracht konden we helaas niet in.

Na een blik op de vernuftige irrigatiesystemen uit de Moorse tijd (inclusief wasplaats voor de voor – en de hoofdwas) was de tijd al weer om. In restaurant los Amigos in Alcalali rondden we de excursie af. Thuis hebben we toch maar even de verwarming op hoog gezet.

Met dank Reinier en Irene voor de vlekkeloze organisatie,

Maria Groenendijk