Reis 31 maart tot 5 april 2019

1ste dag : Zondag 31 maart.

Tegen alle gewoonten in vertrekken we dit keer op een zondag. Wat daarbij komt is, dat de klok vannacht een uurtje naar voor is geschoven en het regent!! Misschien is dat allemaal de reden waarom bijna iedereen al in de bus zit als Rob en ik arriveren om 8.15u. Een kwartiertje later zetten we dan koers naar een zonniger Jerez de la Frontera. Na de eerste koffie/plasstop, wordt de chauffeur vervangen door onze vertrouwde Antonio. En ook Frances, de gids van vorig jaar, vervoegt ons en onderhoud ons onderweg met allerlei wetenswaardigheden over voorbij schuivende landschappen, dorpen en steden.

Om 18.30u zijn we dan eindelijk in Jerez de la Frontera en kunnen we inchecken in het hotel. Na een verkwikkend badje/douche, even een glaasje aan de bar en dan diner in het prachtige gebouw ernaast. Allemaal ronde tafels voor 10 personen met gi-gan-tische lusters erboven. Wat een pracht en praal!

De maaltijd was niet overdreven, maar goed. Wanneer we als laatsten de zaal verlaten, eist het vroege opstaan, de reis en de wijn hun tol en zijn we maar bedwaarts gegaan.

 

2de dag : Maandag 1 april.

Na het ontbijt volgen we onze gids de stad in. Er heerst een bedrijvigheid van belang, want alles wordt in gereedheid gebracht voor de Semana Santa. Zoals in alle steden bezoeken we alles wat ons pad kruist, de Kathedraal met al zijn imponerende pracht, een kerk, de overdekte markt, wat charmante straatjes. Na de innerlijke mens te hebben verzadigd, zijn we nog een rondrit gaan maken in een koets om daarna met z’n allen naar de Bodega van Gonzalez te wandelen. Tio Pepe is 1 van de 150 bodega’s die Jerez bevat op een grondgebied van 1188 km². Na de rondgang, die gegeven werd door een enthousiaste Limburgse, worden we getrakteerd op een proeverij van 3 sherry’s die onze gezellige groep nóg wat enthousiaster maakt.

 

3de dag : dinsdag 2 april

Om 10u staan we in de startblokken voor het vertrek naar Cádiz, de meest zuid-westelijke en oudste stad van Europa. We bereiken Cádiz na de talrijke lagunes die zorgen voor zoutwinning en vol staan met flamingo’s. Na onze panoramische rondrit door klein Havana, zoals Cádiz ook wordt genoemd, gaan we ieder ons weegs en verkennen elke noemenswaardigheid en overschouwen de stad vanop de 73 meter hoge klokkentoren van de kathedraal.

Om 17u krijgen we nog een rondleiding in het Palacio del Virrey Laserna door de Markies in eigen persoon. Het paleis getuigd van vergane glorie en is hoogst dringend aan een opknapbeurt toe, maar is de koningen waardig die, door de eeuwen heen, van zijn gastvrijheid gebruik hebben gemaakt.

De avond wordt door sommigen van ons afgerond met een uitje naar een schitterend flamenco optreden.

 

4de dag : woensdag 3 april

Vertrek naar Málaga. Onderweg stoppen we in Ronda dat op een 750m. hoog plateau ligt en een zeer welvarende stad is. Het bestaat uit een oud en nieuw gedeelte die verbonden worden door een brug over een ontzettend diepe kloof. Ronda bevat de oudste arena van Spanje. Heel het stadje oogt goed onderhouden, maar is dan ook zéér toeristisch.

Vanaf het terras van het geboortehuis van Dali, heb je zo een fantastisch uitzicht op het omringende landschap dat je er stil van wordt… wat niet vaak gebeurt bij ons!

Om 4u zijn we alweer onderweg en voert de bus ons naar Málaga met nog een Vue-stop om vluchtig de rots van Gibraltar in de verte te ontwaren. Het hotel in Málaga heeft een schitterend dakterras met bar en zwembad, vanwaar we, onder het genot van een glaasje, een prachtig uitzicht hebben over heel Málaga dat zich koestert in de laatste zonnestralen van de ondergaande zon.

 

5de dag : donderdag 4 April.

Mijn lief is jarig!! Bij het ontbijt worden we onthaald op een versierde tafel, met bijhorend verjaardagsliedje en getoeter. Domy, Sarin, Carla en Margôt laten het niet ongemerkt voorbij gaan en aldus begint de dag zeer vrolijk, met felicitaties langs alle kanten.

We nemen samen een hop on/hop off bus, waarna we apart door Málaga kuieren en aldus onze nieuwsgierigheid naar winkels en bezienswaardigheden op onze eigen manier bevredigen, maar weer samen komen en lunchen en plezier hebben. Rob en zijn harem van 5 vrouwen !!!

 

6de dag : vrijdag 5 april

Dag van vertrek.

Koffers pakken en om 9.30u vertrekken zoals we gekomen zijn… met regen. Onderweg, op een hoogte van 1380m. hebben we zelfs sneeuwregen en de bergtoppen verbergen zich in de mist. Het zal ons allemaal worst wezen, want hoe luidruchtig de heenreis was, zo stil is de terugreis. Vele oogjes sluiten zich om in stilte alles nog eens te overdenken… in een dutje. Ondanks dit, hebben we allen genoten van een mooie clubreis en volgend jaar…

¨Bij leven en welzijn¨(zoals mijn oma placht te zeggen), staan we weer in de eerste rij om mee te gaan op een steeds weer schitterende reis die Monique voor ons weet te organiseren. Dank je wel Monique voor al je inzet en tot volgend jaar !!

Myriam