Van 26 oktober tot 30 oktober was de Bridgereis van de NVOC.

Dit jaar was de locatie Canet d’en Berenquer, circa 30 km ten noorden van Valencia. Onze intrek namen wij in een 4* hotel. Iedereen had een kamer met uitzicht op de Mediterranée. De competitie bestond uit 4 rondes, verspreid over vier dagen, van elk 24 spellen. De degens werden gekruist door totaal 10 paren. Daarnaast waren er ook nog 3 niet bridgers meegegaan.

Elke morgen konden we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Vervolgens trok iedereen zijn of haar plan voor de dag. In de omgeving van het “strijdtoneel” waren diverse mogelijkheden om ons te vermaken. Zoals de ondergrondse rivier van St Joseph in Vall d’Uixó , de plaats Sagunto. Enkele gingen naar het plaatsje Onda voor een bezoek aan het jaarlijkse stierenrennen. Zij keerden gelukkig heelhuids terug, want zoals is gebleken is dat niet helemaal zonder gevaar!

Aan het einde van de middag werd de “bridge-arena” betreden om te strijden om de felbegeerde eervolle 1e plaats die aan het einde van de vier dagen was te behalen. Tijdens de pauze na 3 rondes bridgen was er altijd de gelegenheid om in de bar van het hotel iets te drinken. Zo ook na afloop waar wij onder het genot van een drankje konden napraten over de geleverde prestaties. Hierbij is het ons elke keer gelukt om de denkbeeldige bel voor de laatste ronde te halen.

Op vrijdagmiddag na de 4e ronde en in totaal 92 spellen werden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt t.w. Jan en Ricky van Dijk waren de glorieuze winnaars. Zij hebben geen moment van zwakte getoond en hebben de overige paren het nakijken gegeven. De organisatie was in de betrouwbare handen van Frans van de Steenoven. Hiervoor verdient hij alle complimenten, want zonder Frans geen bridgereis. Hij werd hierbij ondersteund door Marijke Zaar. Na afloop bedankt Ricky Frans om vervolgens samen met Lida een bridgelied te zingen met enthousiaste ondersteuning van de overige bridgers.

Afsluitend nodig ik iedereen die belangstelling heeft om te willen bridgen uit om op vrijdagmiddag of maandagavond naar het clubhuis van de NVOC te komen om mee te spelen. Van te voren aanmelden bij Frans (fransvandesteenoven@hotmail.com).

Max van Putten