Glimlach? Het was eerder schateren, wat was het weer gezellig! Om 2 uur was iedereen al in de keuken van ons clubhuis in de weer met potten, pannen, messen, ingrediënten, kortom een gezellige drukte van jewelste. Groenten werden gesneden, kip gebakken, broodjes besmeerd met heerlijk prutje, zuurkool in de pan, bouillon voor soepjes, zelfs pindakaas werd erin gedaan, het was koken met een sterretje.

Ooit pindasoep gegeten? Of de sneetjes met prutje uit de oven van Reinier? Luc had aan het eind weer heel andere sneetjes met kaneel en suiker en die waren binnen 2 tellen op. Wat dacht je dan van de Cordobaase ballen van Joke! Recept van grootmoeder! En dan de rollen van Arlette, en de bratwurst van Peter? Hoho, het zijn wel tapas hoor en niks anders…

Na met z’n allen zo’n 1,5 uur in de keuken te hebben gestaan is iedereen wel klaar mijn zijn gerechtje. Peter, onze keukenchef had de tafel buiten op terras al klaargezet en het werd tijd voor een wijntje. Inmiddels waren de partners gearriveerd want we koken met de leden van ons clubje maar eten het samen met partners op. En dan denk je, ach, 8 tapas, die stop je in een holle kies… Nou, niets is minder waar, na de 5e werd zo hier en daar de knoop al een gaatje verzet want het is echt smullen geblazen.

Nadat de laatste bordjes leeg zijn wordt er samen afgewassen en opgeruimd en ieder is het er over eens… Peter, wanneer komen we weer bij elkaar? Iedereen kan zich nog aanmeldden bij ons clubje (bij Peter Bloppoel), je hoeft niet elke keer mee te doen maar wat je eet en leert van elkaar samen met de gezelligheid maken dit tot een waar culinair festijn wat je niet mag missen.

Marie Jose