Onlangs mochten we mee met onze eerste golfreis, hoewel we ons in eerste instantie niet hadden aangemeld kwamen er plaatsen vrij en konden we alsnog mee. La Manga was ongeveer twee en een half uur met de auto richting Cartagena en we hadden besloten om al een dag eerder te komen, zoals veel anderen.

Hotel La Manga Príncipe Felipe heeft vijf sterren en dat klopte ook wel, ten minste beneden was het allemaal prachtig. De kamers waren wat gedateerd maar we sliepen daar alleen, we kwamen er om te golfen. De drie banen lagen er prachtig bij. Mooie lange holes, water, bunkers, barrancas en redelijk vlak, wel wat anders dan onze eigen Ifach en dus een mooie uitdaging.

De volgend de dag kwam de rest van onze club en het werd erg gezellig met iedereen. Nadat we een uitleg kregen van Truus konden we een zeer uitgebreid lunchpakket meenemen en de baan op, de Zuidbaan. Daar speelde we Texas Scramble, dus met zijn vieren een gezamenlijke score waarbij steeds werd verder gespeeld vanaf de plaats van de best geslagen bal. Daarbij is het leuk om elkaar aan te vullen en dat lukte prima. Het weer werkte ook goed mee, kortom het was een prachtige dag.

Bij het diner bleek dat onze flight zowaar de derde prijs had gewonnen, glimmend op de foto natuurlijk en na de uitreiking van de tweede en de eerste prijs konden we gaan eten, totdat er een rectificatie kwam en we onze derde prijs weer moesten inleveren, er was een flight vergeten mee te tellen…

De volgende dag, na het perfecte uitgebreide ontbijt, speelden we op de Noordbaan, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook de Noord is een uitdagende baan met lange holes. Bij hole drie was er kans om een neary te scoren en mijn bal kwam op vijftig centimeter. Na een birdy gemaakt te hebben kon ik vrolijk verder. De baan wisselt enkele keren aan de overkant van de weg onder een tunnel door. Lange holes en dus veel lopen, gelukkig was het niet te warm en hadden we weer een mooie dag.

Die avond was een gezellige avond want er werd na de prijsuitreiking driftig gesproken over de volgende dag: de dames tegen de heren. Allerlei complottheorieën kwamen tevoorschijn, de een nog koddiger dan de andere, kortom, de stemming zat er goed in.

Donderdag was dus de dag van de waarheid, het gejoel was niet van de lucht en er werd goed gespeeld door beide kampen. Weer speelden we de Zuidbaan, die we al een beetje kenden. Mooi zonnig weer hielp ons deze baan goed te bespelen en het spannendste gedeelte was misschien wel op het terras waar de scores voor iedereen werden ingevuld op een bord.

Uiteindelijk wonnen de mannen ruimschoots van de vrouwen (nou ja ruim, met drie punten) en klonk er luid gejuich bij de mannen. ’s Avonds bij het diner waren er uitsluitend tafels voor mannen en voor vrouwen en werden de overige prijzen uitgereikt. Het werd weer een gezellige avond.

De volgende dag ging vrijwel iedereen huiswaarts, de eerste vertrok al ’s morgens om half zes om weer drie dagen te gaan spelen op Oliva. Wij gingen met Simon en Margot nog even langs Cartagena om de stad te bekijken. Al met al kunnen we terugkijken op een fantastische week golf, met gezellige mensen op mooie banen. Volgend jaar gaan we zeker weer mee.

Een speciaal woord van dank nog voor de organisatie, het was perfect geregeld door het bestuur. Ook een woord van dank voor Francien die zelf niet meespeelde maar de wedstrijdleiding had en alle scores op een rij zette. Judith golfde niet mee maar was de gezellige gastvrouw van de club. Hartelijk dank voor jullie inzet en begeleiding.

Nadat we thuis waren bleek helaas dat het coronavirus ook op La Manga had toegeslagen, een aantal deelnemers bleek te zijn besmet, maar zijn gelukkig niet ernstig ziek geworden. Het blijft dus oppassen.

Johan en Gonny.


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo